Κιβωτός: Παραπομπή του π. Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις κατά ανήλικων αγοριών ζητά ο εισαγγελέας

Η πρόταση παραπομπής αφορά τις καταγγελίες δύο πρώην ανήλικων φιλοξενούμενων στην «Κιβωτό»

paterantonios Κιβωτός, Πάτερ Αντώνιος, σεξουαλικές πράξεις

Την παραπομπή του π. Αντώνιου στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν καταγγελίες για ασέλγεια σε βάρος δύο ανηλίκων ζητεί ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός.

Στην πολυσέλιδη πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει ότι «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Η πρόταση παραπομπής αφορά τις καταγγελίες δύο πρώην ανήλικων φιλοξενούμενων στην «Κιβωτό».

Ο εισαγγελέας σημειώνει ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό» και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο κ. Νομικός εισηγείται τη διατήρηση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφονται αναλυτικά οι καταγγελλόμενες πράξεις που φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022.

Πηγή: iefimerida.gr