Μητσοτάκης: “Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα”

Νέο μέτρα ανακοινώνει αύριο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

1 1 Coronavirus, ΚυριακοΣ ΜητσοτακηΣ

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα ανακοινώσει αύριο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπως προανήγγειλε σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η αποφυγή ενός καθολικού lockdown παραμένει στόχος για την ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ