Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: «Απόκοσμος» ήχος στο Δάσος του Σέιχ Σου αναστατώνει

«Νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται»

ade9eb8ca39bab7c21314f83a404d327 9 ηχοΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Παράξενα, Σέιχ Σου, φοβοΣ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τους κατοίκους της περιοχής Μετεώρων Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη ένας «περίεργος» και εκκωφαντικός θόρυβος τις βραδινές ώρες, καθώς κανείς δεν γνωρίζει από πού προέρχεται.

Από την αυτοψία ωστόσο που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της Πέμπτης (13/01) στην περιοχή, προέκυψε ότι δεν σχετίζεται με αγωγό νερού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης στο ThessToday, το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο και στις 00:50 άκουσε τον ήχο. Σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες εκτιμήσεις τους, δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου.

Η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί, όμως φέρεται να προέρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.

Οι επόμενες ενέργειες του Δήμου

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου-Μελά, Ιωσήφ Άκης Αράπογλου, θα απευθυνθούν πλέον στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ζητήσουν βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα.

«Αφού η ΕΥΑΘ δεν σχετίζεται με την προέλευση του ήχου, θα ζητήσουμε βοήθεια από το ΑΠΘ. Απ’ότι μας είπε και το συνεργείο της ΕΥΑΘ με το οποίο βρισκόμασταν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, ο ήχος έρχεται από το δάσος του Σέιχ Σου», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτών «Μετέωρα», Νίκος Παπαδόπουλος πρόσθεσε πως «παραμένει άγνωστη ακόμα η προέλευση του ήχου και σίγουρα τρομάζει τους κατοίκους τι μπορεί να συμβεί. Η έρευνα συνεχίζεται και ελπίζουμε να εντοπίσουμε την εστία».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πριν από περίπου έναν μήνα, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν «ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες».

«Στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως ακούγεται πιο έντονα, σαν να βρίσκεται εκεί το επίκεντρο. Όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα», περιέγραψε ο πρώτος κάτοικος που αντιλήφθηκε τον ήχο, Βαγγέλης Κοκαχείλης.

 

Παράλληλα, η κα Αναστασία Λαμπαδά, κάτοικος των Μετεώρων, εξήγησε ότι όσοι μένουν στο ισόγειο ακούν τον ήχο και μέσα στο σπίτι τους.

«Αρκετές οικογένειες δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Πλέον, έχει γίνει πιο έντονος και πιο ενοχλητικός. Όταν φτάνουμε στο επίκεντρο, νιώθουμε το ντουκ…ντουκ…ντουκ…», περιέγραψε, τονίζοντας ότι πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί.

Πηγή: Sputnik