Οι ιστορικές αποφάσεις για τη Χρυσή Αυγή: “Ένοχοι”

Για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών και για την κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης

5f7d6e64220000db8f82c2de Χρυση Αυγη

Το δικαστήριο ολοκλήρωσε πριν από λίγο την ανάγνωση της απόφασης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συνεχίζει με τις υπόλοιπες υποθέσεις.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο, όπως εισάγεται, τον Γιώργο Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για συνέργεια, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή.

Κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, από την ομάδα που επιτέθηκε στον Φύσσα, για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία όσοι αντιμετώπιζαν αυτή την κατηγορία, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Σαντοριναίος.

Για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών

Ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται ότι η εκφώνηση της απόφασης επί της ενοχής στη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:15, αφού η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορούμενων, ξεκίνησε η ανάγνωση.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι απόντες, με παρόντες μόνο 11 και ουδείς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Τα μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας είναι δρακόντεια με απόλυτη τήρηση των αποστάσεων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Για την εγκληματική οργάνωση

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίνονται οι: Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παππάς, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος και Μίχος.

Ένοχοι κρίθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι βουλευτές.