«Οι Τούρκοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα γεράκια της 332 με πλεονεκτήματα»

Συνεχής είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας

F89000E0 4391 47C9 8F24 2D7A1D97F9E1 Rafale, αεροπορια, Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία

Συνεχής είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Σήμερα παραλαμβάνει τα πρώτα Rafale και στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο υποπτέραρχος Ε.Α. της πολεμικής αεροπορίας, Γαβριήλ Δημητρίου.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή αναφέρθηκε στα Phantom και στα Mirage. «Όταν οι Τούρκοι έμπαιναν στο Αιγαίο και έβλεπαν τα F1 χανόντουσαν από το Αιγαίο, το 1977 – 79…», είπε ο υποπτέραρχος.

Χαρακτήρισε τα Rafale ως ένα πλεονέκτημα για την πολεμική αεροπορία. «Δεν θα σταματήσουν τις παραβιάσεις οι Τούρκοι αλλά θα ξέρουν ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα «γεράκια» της 332 Μοίρας με υπέρτερα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα. Μέχρι το 2023 που θα παραδοθεί όλη η μοίρα και με την αναβάθμιση των F16 και αν δεν αγοράσει νέα μαχητικά η τουρκική πλευρά το ισοζύγιο είναι υπέρ της Ελλάδος».

Ο υποπτέραρχος Ε.Α είπε ότι βεβαίως και καλύπτεται η Κύπρος από την κίνηση αυτή αλλά δεν θα πρέπει όπως είπε να τα περιμένουμε όλα από τη μητέρα πατρίδα.

«Ίσως να χρηματοδοτήσουμε αγορά αεροσκαφών ή να αποκτήσουμε τη δική μας πολεμική αεροπορία. Εάν υπάρχει πολιτική βούληση και θέλουν να διατηρήσουμε φυσικούς πόρους, FIR και ΑΟΖ χρειαζόμαστε αεράμυνα και μαχητικά αεροσκάφη αλλά και πολεμική αεροπορία», κατέληξε.