Ώρα μηδέν για την Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ολοκληρώνεται έπειτα από περίπου 100 συνεδριάσεις η εκδίκαση αυτής της πολύκροτης υπόθεσης

Screenshot 3 22 ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Την απόφασή του επί της ενοχής η μη της Ρούλας Πισπιρίγκου όσον αφορά στις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ανακοινώνει σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Έτσι η εκδίκαση αυτής της πολύκροτη αυτής υπόθεση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 ολοκληρώνεται έπειτα από περίπου 100 συνεδριάσεις του δικαστηρίου κατά τις οποίες εξετάστηκαν περισσότεροι από 60 μάρτυρες, ενώ μόνο για την απολογία της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα χρειάστηκαν εννέα δικάσιμοι. Η σημερινή ετυμηγορία του δικαστηρίου και συγκεκριμένα των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων επί της ενοχής ή μη της 35χρονης κατηγορουμένης αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο μετά τις 11. Η συνεδρίαση όμως θα συνεχιστεί εφόσον ανακοινωθεί ενοχή της κατηγορούμενης, προκειμένου να εξεταστούν αιτήματα ελαφρυντικών που μπορεί να θέσει αλλά και επιμέτρησης ποινής. «Αυτή η στιγμή είναι μεγάλη στιγμή για τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι μία: κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει την κατηγορουμένη. Εκλιπαρώ και προσδοκώ… Κάθε μέρα η γυναίκα αυτή πεθαίνει. Ζει με την προσδοκία μιας καλής απόφασης», είχε πει ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατά την μαραθώνια αγόρευση του στη δίκη. «Αν κάτι δολοφονήθηκε σ’ αυτή τη διαδικασία, αυτό ήταν η επιστημονική αλήθεια και ο ορθός λόγος» είχε αναφέρει ακόμη ο συνήγορος και αναφερόμενος στον καθηγητή κ. Ράικο στην έκθεση του οποίου στηρίζεται η κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε λόγο για ένδεια αποδεικτικών στοιχείων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν μετά την επιστημονική διερεύνηση της υπόθεσης πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων την έκθεση του Ράικου όπως και πρέπει να κάνετε, τότε δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια και αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε να αντικατασταθεί με κουτσομπολιά και μηνύματα στο Viber, με τα σχόλια των τηλεδικαστών στις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές τηλεοπτικές εκπομπές και τις αυθαίρετες και ανεύθυνες τοποθετήσεις των αυτόκλητων τηλε-ιατροδικαστών, των ανθρώπων δηλαδή που πάνω σε ένα ανθρώπινο δράμα εδώ και δύο χρόνια χτίζουν καριέρες και φτιάχνουν περιουσίες», είχε αναφέρει ακόμη στην αγόρευση του ο κ. Κούγιας, υποστηρίζοντας την αθωότητα της εντολέα του.

Είχε προηγηθεί, ωστόσο, η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, Ευ. Σπυριδωνίδου, η οποία ήταν «καταπέλτης» για την κατηγορούμενη μητέρα, για την οποία ζήτησε την ενοχή της, όπως κατηγορείται, δηλαδή για απόπειρα δολοφονίας του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας αλλά και για ανθρωποκτονία του με χορήγηση κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα. Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση το κίνητρο που όπλισε το χέρι της κατηγορουμένης και αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή της κόρης της ήταν η εμμονή της με τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. «Η μόνη ατυχία που είχε η μικρή Τζωρτζίνα στη ζωή της είναι ότι είχε μητέρα, τροφό και φροντιστή την κατηγορουμένη» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην πρότασή της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας για να σημειώσει σε άλλο σημείο της αγόρευσης της: «Ήρθε η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο Δασκαλάκης επέστρεψε στο σπίτι».

Από την πλευρά της, ωστόσο, στην απολογία της η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα αρνήθηκε ότι εκείνη αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της λέγοντας προς το δικαστήριο: «Έχω κάνει λάθη με το Δασκαλάκη αλλά τα παιδιά μου τα αγαπούσα. Μπορεί να έχω τον πιο άσχημο χαρακτήρα, μπορεί να είμαι αχώνευτη σε πολλούς ξέρω όμως ότι έχω κατηγορηθεί για το χειρότερο αδίκημα που μπορεί να κατηγορηθεί μια μάνα. Θέλω να με βοηθήσετε να βρω την αλήθεια για την κόρη μου».

Να σημειωθεί ότι στη δίκη αυτή (όπως άλλωστε και στη δίκη για τους θανάτους των δυο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Ίριδας και Μαλένας) έχει παρασταθεί προς υποστήριξη της κατηγορίας ο Μάνος Δασκαλάκης. Οι συνήγοροί του Δ. Γεωργακόπουλος και Δ. Καράμπελας ζήτησαν από το δικαστήριο να κρίνει ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου με τον κ. Γεωργακόπουλο να αναφέρει: «Η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα εν ζωή και για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι χορηγήθηκε από την κατηγορούμενη». Από την πλευρά του ο κ Καράμπελας είχε τονίσει: «Όσο η κατηγορουμένη ήταν μαζί με Δασκαλάκη ήταν καλά. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους… Η κατηγορούμενη για να φέρει πίσω τον Δασκαλάκη έφτασε στο έγκλημα».

Σε περίπτωση πάντως που το δικαστήριο με τη σημερινή απόφασή του κάνει δεκτή την εισαγγελική αγόρευση τότε δεν αποκλείεται η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα να βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη.

Πηγή: protothema.gr