Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που δεν εφάρμοζε τα μέτρα κορωνοϊού

pateras sxoleio 3270359 SELF TEST, Ελλάδα, ΘΕΡΜΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Κορονοϊός, ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, πατέρας, ΣΧΟΛΕΙΟ, υποχρεωτική χρήση μάσκας

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας) και έργω εξύβριση.

Ο ίδιος, παρότι εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα, αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο και απευθυνόμενος προς το δικαστήριο είπε ότι αυτό δεν είναι αρμόδιο να τον δικάσει κι ότι δεν το αναγνωρίζει.

«Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβασή μας…» είπε και αποχώρησε.

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου, που προχώρησε σε μήνυση εναντίον του, ενεργοποιώντας την αυτόφωρη διαδικασία. Περιγράφοντας τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας είπε, ότι ο 37χρονος συνόδευσε το παιδί του στο σχολείο, χωρίς να φοράει μάσκα, ούτε ο εκείνος ούτε το παιδί, κατά παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Παρέμεινε εντός του σχολείου γύρω στα τρία τέταρτα. Διαταράχθηκε το κλίμα. Απειλούσε με αυτόφωρο τους εκπαιδευτικούς. Φώναζε ότι είμαστε παράνομοι. Με έσπρωξε στις σκάλες» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του παιδιού του και ότι τα υπόλοιπα παιδιά διαταράχθηκαν ψυχολογικά εξαιτίας του επεισοδίου. Τελικά ο μαθητής, όπως συμπλήρωσε, παρέμεινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου μέχρι που ήλθε η μητέρα του και τον παρέλαβε.

Νωρίτερα, όσο περίμενε να ξεκινήσουν τα αυτόφωρα ο 37χρονος δεν φορούσε μάσκα, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα εντός των Δικαστηρίων και γι’ αυτό το λόγο αστυνομικοί του «έκοψαν» και πρόστιμο, ύψους 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού self test κάθε Τρίτη και Παρασκευή.