«Πόλεμος» μετά τη δήλωση Καρβέλα ότι πρέπει να γκρεμιστούν οι Εκκλησίες για να καταπολεμηθεί η φτώχεια

Επικριτικά (αλλά και αποθεωτικά) σχόλια έχει προκαλέσει το βίντεο του Νίκου Καρβέλα, στο οποίο ο τραγουδιστής και συνθέτης μεγάλων επιτυχιών, ζήτησε να γκρεμιστούν οι εκκλησίες, ώστε να καταπολεμηθεί η φτώχεια στη χώρα μας.

nikos karvelas 06

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης δέχθηκε επίθεση από χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι έτρεξαν τον καταδικάσουν για αυτά του τα λεγόμενα.

Στο βίντεο αυτό ο Νίκος Καρβέλας τόνισε ότι «η ρίζα του κακού» είναι η θρησκεία και η Εκκλησία και υποστήριξε πως ξέρει τη λύση για να καταπολεμηθεί η φτώχεια, που είναι να γκρεμιστούν οι εκκλησίες, και να καταργηθεί η πίστη του ανθρώπου στον Θεό, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει.

«Ο πολίτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξουσία. Αγαπάει την εξουσία, θέλει την εξουσία. Εχει ανάγκη από κάτι το οποίο δεν έχει ανάγκη. Οι αφανείς εξουσίες, οι οποίες κάνουν και όλη τη ζημιά, η μια λέγεται δημοσιογραφία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η αιχμή του δόρατος. Αυτοί κάνουν την περισσότερη δουλειά και αυτοί οι οποίοι κρατάνε όλη τη ρίζα του κακού, είναι κάτι που ακούει στο όνομα θρησκεία και κατ’ επέκταση Εκκλησία» δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο Θεός. «Την ξέρω πάρα πολύ καλά τη λύση του προβλήματος. Οι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν το πρόβλημα και τον τρόπο της επίλυσής του συνήθως είναι άνθρωποι αντιπαθητικοί, απεχθείς προς τον λαό, ο οποίος λαός θέλει αυτούς που τον έχουν καβαλημένο και τον πάνε στα τέσσερα μαζί με τα γκέμια. Πώς να πείσεις έναν άνθρωπο ότι ο βασικός του εχθρός είναι ο καλύτερός του φίλος; Ο Θεός».

Σε άλλο σημείο, σχολίασε τις αρνητικές, σύμφωνα με εκείνον,  επιπτώσεις τόσο της θρησκείας, όσο και της εκκλησίας στον ανθρώπινο νου. Συγχρόνως, μίλησε για τη δημιουργία ενός ενδεχόμενου κόμματος, το οποίο θα πρόσφερε τη λύση. «Το πρόβλημα είναι η Εκκλησία. Από εκεί ξεκινάει όλο το πρόβλημα. Η Εκκλησία, η οποία αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο και πηγαίνει εκεί που πηγαίνουν όλα τα άλλα πρόβατα… Και να με ρωτάς εμένα: «Οκ, Καρβέλα, όλοι λες ότι είμαστε ένας λόχος, ο οποίος χεζ** σ’ ένα μέρος και εμείς τα τρώμε στο κεφάλι». Και; Σου λέω: «Είσαι διατεθειμένος να το λύσεις αυτό το πρόβλημα;».

Είμαι διατεθειμένος να μπω μπροστά, είμαι διατεθειμένος να κάνω ένα κόμμα, ψήφισέ με για να σε βοηθήσω ν’ απαλλαγείς από το πρόβλημα. Πόσοι είναι εκείνοι που θα δεχτούν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο, ο οποίος τους λέει: “Θα σας απαλλάξω από τη γάγγραινα, από τον καρκίνο που λέγεται Εκκλησία”. Πόσοι είναι εκείνοι που θα πουν: “Ναι, αυτό θέλουμε, αυτόν περιμέναμε, αυτός είναι ο Μεσσίας μας που θα μας οδηγήσει στη λύση της φτώχειας;”» συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Καρβέλας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φτώχειας, η οποία κατά τη γνώμη του είναι αρρώστια του μυαλού και την οποία γνωρίζει πώς να θεραπεύσει: «Η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα, είναι αρρώστια, αρρώστια του εγκεφάλου. Δηλαδή αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπευτεί η φτώχεια; Ναι. Ναι. Ναι. Αν έφτιαχνα ένα κόμμα, πόσοι θα ψήφιζαν τον Νίκο Καρβέλα και το καινούργιο του κόμμα, που επιχειρεί να θεραπεύσει το πρόβλημα; Κανείς δεν θέλει “Νίκους Καρβέλες”. Θέλει Μητσοτάκηδες, Κασσελάκηδες, Τσίπρες, θέλει τέτοιους ανθρώπους. Δεν θέλει τους ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

«Πιστεύετε σε έναν Θεό ο οποίος δεν βοήθησε και δεν θα βοηθήσει ποτέ, γιατί δεν υπάρχει. Μιλάμε για 8 εκατομμύρια ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι εντελώς… αποχαυνωμένοι και δεν μπορούν να απαλλαγούν από την αποχαύνωση στην οποία τους έχει βουλιάξει ο Θεός τους» κατέληξε ο συνθέτης.

Πηγή: ethnos.gr