Η ίδια έρευνα αναφέρει επίσης πως η φράση «θα με σκοτώσει» αναζητήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, μια αύξηση της τάξης του 84% (!) από το 2019.
Η Στέλλα Αργυρίου μίλησε στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της νέας, 13ης γυναικοκτονίας στη χώρα μας, της δολοφονίας της Νεκταρίας από την Κρητη. Όπως η ίδια ανέφερε σύμφωνα με έρευνα μέσα στην πανδημία πολλοί άνδρες έψαχναν τρόπους στο ίντερνετ ώστε να σκοτώσουν την γυναίκα τους.
«Έχουμε μια δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη» τόνισε η ψυχολόγος, διευκρινίζοντας ότι στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών έχει παίξει ρολό η πανδημία.
Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως η κακοποίηση γυναικών έχει αυξηθεί και είπε πως μέσα στην πανδημία χρήστες αναζήτησαν παγκοσμίως 163 εκατ. φορές στο διαδίκτυο το «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς».
Συνέχισε λέγοντας πως «η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις, αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία».
Τέλος, έσπευσε να τονίσει πως: «Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι».
Τετραπλασιάστηκαν οι καταγγελίες μέσα σε μια δεκαετία
Aκόμα ένα στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, από το 2010 έως και το 2019, οι καταγγελίες για εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας τετραπλασιάστηκαν. Συγκεκριμένα, το 2010 ο ετήσιος αριθμός καταγγελιών, ανεξαρτήτως του φύλου του θύματος ή του θύτη, της μεταξύ τους σχέσης, όπως και της μορφής της βίας, άγγιζε τις 1.303, ενώ το 2019 ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στις 5.220.
politics.gr