Ρέντη: Σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας το DNA του 16χρονου – Πυρίτιδα στο χέρι του 26χρονο μάνατζερ

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που φαίνεται να πρωταγωνίστησαν στα αιματηρά επεισόδια

Screenshot 7 5 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που φαίνεται να πρωταγωνίστησαν στα αιματηρά επεισόδια στο Ρέντη με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας.

Μετά την σημερινή προφυλάκιση, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, του 18χρονου, που κατηγορείται πως αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό με την φωτοβολίδα, καινούργια στοιχεία ήρθαν στο προσκήνιο.

Εκτόξευσε φωτοβολίδα

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το dna του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Screenshot 6 5 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Στα επεισόδια και ο μάνατζερ

Παράλληλα εντοπίστηκε πυρίτιδα και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις έρχονται να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς και των δύο ατόμων που τις προηγούμενες ημέρες έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Ιδιαίτερα ο ρόλος του 26χρονου μάνατζερ, έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών. Θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, με ηγετικό ρόλο σε σύνδεσμο οπαδών στη Δυτική Αττική και συμμετοχή σε σοβαρά οπαδικά επεισόδια κατά το παρελθόν.

Ο καθοδηγητής

Οι έρευνες τις ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται και όσον αφορά την ταυτοποιήσει του ατόμου, που σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».

Παρά τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις. Άλλωστε οι έρευνες και οι όποιες εξελίξεις καθορίζονται από την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και οι ρόλοι των εμπλεκομένων ατόμων στα επεισόδια.

Αποτυπώματα σε εκτοξευτήρα

Νωρίτερα σύμφωνα με σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σε σωλήνα εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας εντοπίστηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία DNA.

Τα ευρήματα αυτά ταυτοποιήθηκαν και ανήκουν σε άτομο που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες.

Όπως επισημαίνεται το συγκεκριμένο άτομο είναι νεαρής ηλικίας ενώ δεν έχει συλληφθεί. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν η συγκεκριμένη φωτοβολίδα ήταν αυτή που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.

Για τη νέα αυτή εξέλιξη έχουν ενημερωθεί οι δικαστικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση.

Νέες ταυτοποιήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει και άλλες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ήταν στους 424 προσαχθέντες.

Στο μεταξύ μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε φωτοβολίδα κατά το αστυνομικού κρίθηκε προφυλακιστέος. Λίγο πριν την απολογία του είχε καταθέσει αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, με το αίτημα να απορρίπτεται από τις δικαστικές αρχές.

Άλλαξε υπερασπιστική γραμμή

Αρχικά στην προανακριτική ο 18χρονος είχε πει πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν στόχευσε τον αστυνομικό. Όπως έλεγε η φωτοβολίδα βρήκε στο οδόστρωμα ενώ στη συνέχεια είδε τον αστυνομικό γονατισμένο και δίπλα τους συναδέλφους του.

Ωστόσο, τώρα ο 18χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του απέσυρε την ομολογία του, αλλάζοντας υπεραστική γραμμή και δηλώνοντας πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν ξέρει εάν ήταν εκείνη που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.

Παράλληλα, ο 18χρονος υποστήριξε πως υπήρξε και άλλο άτομο σε κοντινή απόσταση, πίσω από ένα αυτοκίνητο, το οποίο έριξε μία φωτοβολίδα προς την πλευρά του αστυνομικού.

Όπως είπε ο κατηγορούμενος, δεν μπορεί να τον περιγράψει, ενώ ζήτησε να ελεγχθεί εάν ο αστυνομικός χτυπήθηκε από τη δική του φωτοβολίδα.

Πηγή: in.gr