Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξέσπασε μέσα στη φυλακή – «Με παρουσιάζουν ως τέρας, ποιος άνθρωπος θα το έκανε αυτό; »

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για όλα, μέσα από τη φυλακή, στον δημοσιογράφο Γιώργο Σόμπολο και το Star.

royla pispirigkoy xespase mesa sti fylaki me paroysiazoyn os teras poios anthropos tha to ekane ayto ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ, ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΦΥΛΑΚΗ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για όλα, μέσα από τη φυλακή, στον δημοσιογράφο Γιώργο Σόμπολο και το Star.

Ειδικότερα, η 33χρονη μητέρα, η οποία έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεσης της κόρης της Τζωρτζίνας, υπογράμμισε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο πως «κατηγορείται μόνο με ενδείξεις» και «όλη μέρα ψάχνει ένα στοιχείο για να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται» για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν βρίσκει τι κακό έχει κάνει στα παιδιά της

Όπως υπογράμμισε η Ρούλα Πισπιρίγκου «οι σκέψεις μου είναι πάντα στα παιδιά. Πάντα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι εκείνη την ημέρα θα γίνεται όλο αυτό το πράγμα. Να με κατηγορούν για τον θάνατό της, για τον θάνατο της Ιριδούλας. Δεν αντέχεται Γιώργο. Έχω μείνει μόνη μου εδώ, και έχω βάλει τον εαυτό μου σε μία σειρά τις σκέψεις μου και τα λάθη που έχω κάνει. Δεν βρίσκω κάτι να έχω κακό στα παιδιά έστω μία αφορμή. Προσπαθώ να σκεφτώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου σε κάτι και δεν βρίσκω. Θα μου πεις κανένας δεν θα έβρισκε. Το θέμα είναι ότι με παρουσιάζουν ως έναν άνθρωπο και μιλάνε άτομα που δεν με γνωρίζουν. Μιλάνε και με παρουσιάζουν ως τέρας».

Ερωτηθείσα για το πώς θα αντιδράσει, αν αποδειχθεί ότι είναι εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας, επεσήμανε “θεωρώ και πιστεύω μέσα μου ότι δεν θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι τέτοιο. Από μένα δεν υπάρχει αυτό. Από μένα δεν υπάρχει αυτό, από κανέναν αυτό. Και να ξεκαθαρίσω και κάτι, εμείς πήραμε μία ιατροδικαστική. Εμείς δεν κάναμε επίθεση ούτε στον κ. Αγαπητό, κάναμε κατά παντός υπευθύνου και ο λόγος ήταν να μας πει ο οποιοδήποτε υπεύθυνος από που προέκυψε η ηπατική ανεπάρκεια. Φάρμακο; Καρδιολογικό; Αυτή την απάντηση ψάχναμε”.

Και συμπληρώνει η Ρούλα Πισπιρίγκου “όσο για την ιατροδικαστική, δε φέραμε καμία αντίρρηση για τα αίτια θανάτου που έβγαλαν. Εμείς όταν πήραμε την ιατροδικαστική με τον Μάνο, αποφασίσαμε ότι κάποιος πρέπει να απαντήσει από που προέκυψε η ηπατική ανεπάρκεια. Μα θα πήγαινα ποτέ, ενώ είχα μία παθολογική αιτία να το κυνηγήσω; Δηλαδή ποιος άνθρωπος θα το έκανε αυτό; Μετά μου λένε για το πανάκι. Αν είχα κάνει κάτι κακό, θα πήγαινα εγώ να δώσω το πανάκι ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα. Κατ’ αρχήν έχουμε ξεπεράσει τα προσωπικά δεδομένα, τα έχουμε καταρρίψει. Έχει γίνει η ζωή μου με τον Μάνο σίριαλ. Ο Μάνος στη ζωή είναι, μπορεί να ερωτηθεί. Δεν έχουν γίνει ποτέ… Ποτέ αυτά τα πράγματα”.

Άκαρπες οι προσπάθειες της Ρούλας Πισπιρίγκου να επικοινωνήσει με τον Μάνο Δασκαλάκη

Κληθείσα να σχολιάσει τη φράση του Μάνου Δασκαλάκη που επιθυμεί να μπει στο κελί για μισή ώρα μαζί της, σημείωσε «εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά είπε. Είπα ότι δε θα σχολιάσω τη στάση του Μάνου. Αυτό είπα και στους δικηγόρους και αυτό είπα να πουν προς τα έξω. Αφού με ρωτάς όμως… Ο Μάνος… Δεν έχω επικοινωνία. Εγώ είχα τρία τηλεφωνήματα μαζί του, όλα κι όλα μαζί του και μετά έκοψε την επικοινωνία. Δε μπορώ να ξέρω πώς σκέφτεται ο Μάνος. Αν η μάνα των παιδιών του του είχε σκοτώσει τα παιδιά, ή έστω το ένα από τα τρία, και αυτός το έχει πάρει τόσο χαλαρά, τι να πω… Εγώ έκανα κάποιες προσπάθειες που ήταν άκαρπες. Η στάση του είναι ανεξήγητη» και πρόσθεσε ότι περίμενε κάτι παραπάνω από τη στάση του εν διαστάσει συζύγου της και το λιγότερο -όπως είπε- που μπορεί να της κάνει είναι να τη ρωτήσει “γιατί εμένα; γιατί τα παιδιά μας;”.

«Περιμένω την αλήθεια, έστω και αργά για τα παιδιά μας» τόνισε η Ρούλα Πισπιρίγκου και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ψυχολογία της μέσα στη φυλακή, ότι δεν κοιμάται καλά τα βράδια και ψάχνει όλη μέρα και όλη νύχτα ένα στοιχείο να αποδείξει ότι δεν είναι εκείνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα.

via: Enimerotiko