Σε ύφεση τα μέτωπα πυρκαγιάς σε Άμφισσα και Φωκίδα

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή της Άμφισσας

792EEE9E 8A07 45C3 92EA A8AD126F7EC4

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή της Άμφισσας καθώς εκμεταλλευόμενες την ύφεση των καιρικών συνθηκών οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Από νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει την φωτιά η οποία δεν έχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο. Τα εναέρια μέσα πετούν από τις έξι το πρωί για να περιορίσουν τις μικρές εστίες. Παράλληλα, σε εξέλιξη δε είναι και το πύρινο μέτωπο στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου στην Αργολίδα.

Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης. Πάντως, πολύ αυξημένος – σύμφωνα με τον ειδικό χάρτη που εξέδωσε η Πυροσβεστική – εμφανίζεται και σήμερα ο κίνδυνος της πυρκαγιάς. Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Ηλεία και Αχαΐα, προειδοποιεί η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ