Σεισμός στη Σάμο: Συγκλονιστικό βίντεο με το τσουνάμι που χτύπησε το νησί

samos

Συλλογή από στιγμιότυπα από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Σάμο στις 30 Οκτωβρίου αλλά και το τσουνάμι που επακολούθησε στη συνέχεια παρουσιάζει ένα βίντεο της επιστημονικής αποστολής του ΕΚΠΑ στο νησί.
Εκτεταμένη έρευνα πεδίου για το σεισμό της Σάμου, τις επιπτώσεις του στα κτίρια, τα συνοδά γεωδυναμικά φαινόμενα, το τσουνάμι αλλά και τις σημαντικές εδαφικές παραμορφώσεις πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του ΕΚΠΑ.

Ο σεισμός ο οποίος έπληξε την Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου ήταν 6,7 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα. Η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε σαν συνέπεια να χάσουν την ζωή τους δύο μαθητές ηλικίας 15 και 17 ετών.

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν εικόνες από τη στιγμή του σεισμού, ενώ φαίνονται οι εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στο νησί, το πλημμυρισμένο λιμάνι, καθώς επίσης σπίτια και καταστήματα. Χαρακτηριστική είναι μία στιγμή, στην οποία τα ορμητικά νερά ανοίγουν την πόρτα ενός σπιτιού.

Παράλληλα παρουσιάζονται οι ζημιές που υπήρξαν στο οδικό δίκτυο, από τις κατολισθήσεις και τις ρωγμές στο έδαφος, αλλά και το ότι εξαιτίας του σεισμού το νησί ανυψώθηκε από 18 σε 25 εκατοστά.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: