Τέμπη: Έσβησαν νύχτα τα ονόματα των θυμάτων από το Σύνταγμα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο φαίνονται συνεργεία καθαρισμού να σβήνουν τα ονόματα των θυμάτων

syntagma tempi 640x426 1 Σύνταγμα, Τέμπη

Τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έγραψαν διαδηλωτές μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την Τετάρτη (28/02) στο Σύνταγμα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Τα ονόματα των νεκρών γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά συμβολικά στο δάπεδο, μπροστά από τη Βουλή, από διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των μεγαλειωδών πορειών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας χθες.

Αυτή ήταν και μία από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των χθεσινών διαδηλώσεων στην Αθήνα, όπου έδωσαν το “παρών” πάνω από 20.000 πολίτες, κάνοντας σαφές με τον πιο ηχηρό τρόπο πως το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί και απαιτώντας, παράλληλα, τη μη συγκάλυψη των ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τετάρτης (28/02), όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στo Twitter (X), συνεργεία καθαρισμού αποτελούμενα από δύο υδροφόρες, βρέθηκαν στο σημείο και ξεκίνησαν να σβήνουν τα ονόματα των αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter/X δείχνει τους ανθρώπους να καθαρίζουν την κόκκινη μπογιά αργά το βράδυ, προκαλώντας την οργή και θυμό.

Πολλοί χρήστες σχολιάζουν πως πρόκειται για μια ντροπιαστική κίνηση, τονίζοντας πως για ακόμη μια φορά, προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να “ξεχάσει” την τραγωδία.

Πηγή: news247.gr