Το στοιχείο «φωτιά» που αποκάλυψε τον Λύτρα – Το ερωτηματολόγιο που έδειξε τον ξυλοδαρμό

Το στοιχείο «φωτιά» που έδειξε στις Αρχές ότι η σύζυγος του Λύτρα είναι θύμα ξυλοδαρμού

Screenshot 5 14 Ελλάδα, Ερωτηματολόγιο, Υπόθεση Λύτρα

Ένα νέο ντοκουμέντο ήρθε χθες στο φως σχετικά με την υπόθεση και συγκεκριμένα ένα έγγραφο κλειδί.

Το έγγραφο που δημοσίευσε το Star είναι αυτό που αποκάλυψε στις Αρχές, ότι ο Απόστολος Λύτρας ήταν εκείνος που προκάλεσε τα τραύματα στη σύζυγό του και δεν «έπεσε από τις σκάλες».

Το έγγραφο που δημοσιοποίησε το Star, είναι το ερωτηματολόγιο που έδωσαν οι αρχές στην 37χρονη δικηγόρο να συμπληρώσει, ενώ εκείνη αρχικά δεν είχε μιλήσει για κακοποίηση στην ΕΛΑΣ, επειδή φοβόταν ότι θα το μάθει ο σύζυγός της και θα αποφύγει τη σύλληψη.

Στις ερωτήσεις που αφορούσαν κακοποίηση, η γυναίκα απάντησε αρνητικά στις 9 από τις 10 ερωτήσεις. Ωστόσο, στην 10η ερώτηση που αφορούσε το panic button, η 37χρονο απάντησε θετικά. «Ναι, το επιθυμώ» έγραψε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κινδυνεύει η σωματική της ασφάλεια.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, ήταν αποφασισμένη από την αρχή να τον καταγγείλει.

Την βοήθησαν οι γιατροί στους οποίους μίλησε αρχικά αλλά και οι μικρές λεπτομέρειες, όπως το ερωτηματολόγιο, με αποτέλεσμα να στείλει τα δικά της «μηνύματα» στις Αρχές, που είχαν αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου.

Εντωμεταξύ οι κάμερες κατέγραψαν τις στιγμές που οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους τον Απόστολο Λύτρα, αλλά και όταν το ζευγάρι περνούσε νωρίτερα την πύλη του νοσοκομείου.

Εκχυμώσεις και κατάγματα έφερε η σύζυγος Λύτρα:

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε η 37χρονη, έδειξαν ότι είχε τραύματα -όπως εκχυμώσεις και κατάγματα- από τον ξυλοδαρμό. Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση του γιατρού που εξέτασε πρώτος την 37χρονη και κινητοποίησε τις Αρχές και διαπίστωσε βαρύτατα τραύματα, σπασμένη μύτη και χτυπήματα σε πρόσωπο και κεφάλι.

Πώς περιέγραψε τιν ξυλοδαρμό η σύζυγος του Λύτρα

Κατά την κατάθεσή της, η σύζυγος του ποινικολόγου περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε μέσα στο αυτοκίνητό τους, αλλά και το πώς έδωσε σήμα στο νοσοκομείο ότι την έχει χτυπήσει ο σύζυγός της.

«Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα, επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα, της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε» περιέγραψε αρχικά.

«Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Όταν έκτοτε ο αστυνομικός, επειδή δεν ήθελα να καταλάβει κάτι ο άνδρας μου και να φύγει και δεν ήξερα αν εκείνη τη στιγμή έπρεπε να τον εμπιστευθώ, κυρίως δεν ήθελα να φύγει γιατί δεν είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου για το τι είχε συμβεί, γιατί κρατούσε την κόρη μου. Είπα στον αστυνομικό ότι είμαι δικηγόρος και δεν ήθελα να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή, αλλά του είπα να πάρει την κατάθεση του γιατρού, ενώ εγώ θα πήγαινα να εξεταστώ από ιατροδικαστή.

Σημειωτέον ότι αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου στον γιατρό, ο οποίος μου το έδωσε και έτσι έβγαλα φωτογραφίες με το δικό μου κινητό, τις οποίες θα τυπώσω και θα σας τις προσκομίσω. Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού, έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου» καταλήγει στην κατάθεσή της.

Πάτησε το Panic Button χθες

Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε κατά λάθος το panic button το οποίο εγκατέστησε νωρίτερα την ίδια μέρα.

Η κακοποιημένη γυναίκα άκουσε να μπαίνει στο σπίτι η πρώην σύζυγος του Απ. Λύτρα μαζί με την κόρη του για να πάρουν κάποια ρούχα και νόμιζε ότι ήρθε ο δικηγόρος. Από τον φόβο της, πάτησε το panic button και κατά πληροφορίες έχασε τις αισθήσεις της.

Να σημειωθεί ότι έξω από το σπίτι της βρίσκεται μόνιμα περιπολικό. Τρία ακόμη περιπολικά της Αστυνομίας έσπευσαν στην οικία με την ενεργοποίηση του συναγερμού.

Πηγή: iefimerida.gr