Τραγωδία στα Τέμπη: Απανθρακωμένες σοροί στο βαγόνι του εστιατορίου

«Έχουμε τοποθετήσει σορούς σε σάκους και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσής τους. Εκεί βρίσκονται πολλοί άνθρωποι»

42CB9BA3 11C2 42B8 84A3 9795A6260926

Ανάμεσα σε καμένες λαμαρίνες και συντρίμμια, τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν απεγνωσμένα για τον εντοπισμό αγνοουμένων του φονικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μόνο σήμερα ανασύρθηκαν επτά απανθρακωμένες σοροί από το βαγόνι του εστιατορίου, το οποίο δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο. Για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, στο εν λόγω βαγόνι, έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Βλέπουμε ότι εκεί υπάρχουν άτομα. Δυστυχώς είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης. Έχουμε τοποθετήσει σορούς σε σάκους και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσής τους. Εκεί βρίσκονται πολλοί άνθρωποι» τόνισε.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση διασώστη στην ΕΡΤ ότι πλέον δεν αναζητούνται σοροί αλλά ανθρώπινα μέλη. Όσον αφορά στο τρίτο βαγόνι, τεμαχίζεται ώστε να μπορεί να γίνει μετακίνηση των κομματιών του. Παράλληλα τα γερανοφόρα οχήματα θα μετατοπίσουν τα υπόλοιπα βαγόνια για να μπορέσουν οι διασώστες να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους και να ανακτήσουν στοιχεία ή προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Πηγή: ΕΡΤ