Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Το χάπι του βιασμού μετά από 18 ώρες δεν ανιχνεύεται»

«Μπορούμε να ζητήσουμε και την εξέταση τριχών που μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα για την ουσία που ψάχνουμε»

123 48 24χρονη, βιασμός, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, χάπι

Τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη σχολίασε ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της κοπέλας.

«Το χάπι του βιασμού δεν μπορεί να ανιχνευθεί μετά από το εύλογο χρονικό διάστημα των 12 ωρών ούτε στα ούρα, ούτε στο αίμα. Συνεπώς, αν ψάχνουμε αυτή την ουσία μόνο, η στιγμή της δειγματοληψίας δε θα μας επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Η δειγματοληψία έγινε μετά από περίπου 18 ώρες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ και σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως «η λήψη μετά από 18 ώρες είναι αρνητική. Συνεπώς, αυτό το στοιχείο έχει χαθεί».

Παράλληλα, σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά αλκοόλ που ανιχνεύτηκαν στα ούρα της κοπέλας ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι «αυτά που φάνηκαν στις εξετάσεις είναι κάποιοι μεταβολίτες της αιθανολης. Αυτοί οι μεταβολίτες δεν μπορούν να μας δώσουν τον αριθμό των ποτών που καταναλώθηκαν. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται για να διαπιστώσουμε την κατανάλωση αλκοόλ και όχι για να διαπιστώσουμε την ποσότητα ή τη βαρύτητα της μέθης στην οποία βρισκόταν».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που στάλθηκαν από την Ελβετία, ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τα αποτελέσματα. Η πλευρά της Γεωργίας έχει δικαίωμα να ζητήσει επανεξέταση του δείγματος που κρατείται στο εργαστήριο του ΑΠΘ».

«Θα ζητήσουμε την επανεξέταση ούρων για να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι ορθά. Οφείλουμε να κάνουμε και ένα δεύτερο έλεγχο. Μετά, μπορούμε να ζητήσουμε και την εξέταση τριχών που μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα για την ουσία που ψάχνουμε, το χάπι του βιασμού, τέσσερις έως έξι εβδομάδες, μετά την αναφερόμενη πράξη», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Lifo