Επαναφέρεται το πρόγραμμα Endless Sun στην ελεύθερη Αμμόχωστο

a 6 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2932 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου αποφάσισε την επαναφορά του προγράμματος Endless Sun, που στόχο έχει ο τουρίστας να πάρει μαζί του μια πρωτόγνωρη εμπειρία από τη διαμονή του στην Κύπρο και ειδικά στην περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Εταιρείας και Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εξήγησε, «άρχισε το 1987 στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά.

Στο πρόγραμμα υπήρχαν διάφορες δραστηριότητες, οι οποίες εμπλούτιζαν τις εμπειρίες του επισκέπτη κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Πρόσθεσε πως η Εταιρεία σε συνεργασία με τις κοινότητες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου διοργάνωναν το πρόγραμμα «σύμφωνα με το οποίο λεωφορεία παραλάμβαναν τους ενδιαφερόμενους τουρίστες από τα ξενοδοχεία τους και τους μετέφεραν σε χωράφια για να δουν από κοντά και να συμμετέχουν, εάν επιθυμούσαν, στο μάζεμα των πατατών, το μάζεμα των ελιών, το μάζεμα της φράουλας και στην ετοιμασία του χαλλουμιού και του τραχανά».

«Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα τερματίστηκε το 2007”, δήλωσε ο κ. Καρούσος ερωτηθείς σχετικά. Ωστόσο, σημείωσε, “επειδή άμεση προτεραιότητα μας είναι να αντιμετωπίσουμε την εποχικότητα, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου αποφάσισε να το επαναφέρει».

Πρόσθεσε πως μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα, το οποίο «θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις κοινότητες, με στόχο πάντα να προσφέρουμε την εμπειρία αυτή στους τουρίστες». Η Εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με τις κοινότητες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου «για να δούμε τι μπορεί να προσφέρει η κάθε μια, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Θέλουμε να εμπλουτίσουμε όσο πιο πολύ γίνεται το πρόγραμμα αυτό ώστε να έχουμε την καλύτερη και μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία”. Στόχος, κατέληξε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, “είναι οι τουρίστες όταν φεύγουν από την περιοχή μας εκτός από τα σουβενίρ και τις αναμνήσεις που θα μεταφέρουν στη χώρα τους, να έχουν και άλλες πρωτοποριακές εμπειρίες, που είναι δύσκολο να βρουν αλλού».