Επ. Αμμοχώστου: Στο 70% η πληρότητα στα ξενοδοχεια – Δηλώσεις Δώρου Τάκκα

Κύπριοι οι περισσότεροι παραθεριστές

viber image 2020 08 16 14 56 59 exclusive, Επαρχία Αμμοχώστου, Ξενοδοχεία, πληρότητα, προεδρος ΠΑΣΥΞΕ

Το 70% «άγγιξε» η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Επαρχίας Αμμοχώστου τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα το τριήμερα του Δεκαπενταυγούστου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρο Τάκκα για τα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά, τα οποία υπολογίζονται στο 30%, η κίνηση από την περασμένη Παρασκευή, σήμερα και για το υπόλοιπο της εβδομάδας που φτάνουμε είναι πάρα πολύ καλή, οι πληρότητες φτάνουν και ξεπερνούν το 70%.

Ιδιαίτερα δυναμική αναμένεται να είναι και η επόμενη εβδομάδα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Τάκκας, γεγονός που ευχαριστεί ιδιαίτερα τους ξενοδόχους.

«Η κυριότερη μας αγορά, εξήγησε, είναι η Κύπρος και μετά είναι χώρες κατηγορίας Α΄, οι γερμανόφωνες χώρες, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία και κάποιες άλλες μικρές αγορές. Μέχρι πρόσφατα είχαμε και την Πολωνία, η οποία δυστυχώς έχει υποβαθμιστεί σε κατηγορία Β΄, όπως και η Νορβηγία. Έχουμε επίσης, μικρές άλλες αγορές όπως η Τσεχία».

Σε καμία περίπτωση βέβαια, τόνισε, η «χασούρα» που άφησε η πανδημία του κορωνοΐού δεν μπορεί να καλυφθεί από αυτές τις λίγες ημέρες που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, ενώ ανέφερε πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για την πορεία των επόμενων μηνών.

«Διερωτόμαστε πραγματικά, πως θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα ξενοδοχεία ανοιχτά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο» και συμπλήρωσε πως «με δεδομένο ότι δεν εισέρχονται νέες αγορές, δεν μπορούμε να δούμε ορίζοντα μετά τις 24 – 25 Αυγούστου»

Ερωτηθείς κατά πόσο αισιοδοξούν οι ξενοδόχοι πως μπορεί να φτάσουν στο νησί μας Άγγλοι, οι οποίοι παραδοσιακά αποτελούν δυναμική αγορά για την επαρχία, ανέφερε πως για τους Άγγλους, είναι το ότι πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοΐό, είναι ανασταλτικός παράγοντας, επομένως, είπε δεν υπάρχουν ψηλές προσδοκίες.

«Ξεκινήσαμε να δεχόμαστε κρατήσεις από Άγγλους, είπε, αλλά σε πολύ μικρά νούμερα».

Όσον αφορά τις τιμές στα ξενοδοχεία, η κ. Τάκκας είπε πως φέτος η επαρχία μας έχει πολύ οικονομικά πακέτα και η απόδειξη είναι οι μεγάλοι αριθμοί των κυπρίων που επιλέγουν να παραθερίσουν στην επαρχία μας.

Πηγή: Famagusta.News / ΚΥΠΕ