Η Κύπρος προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της Eurovision (video)

a 4
Το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Eurovision, το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου εξασφάλισε η Κύπρος, με το «One Thing I Should Have Done» που ερμήνευσε υπέροχα ο Γιάννης Καραγιάννης.

a 1173

Ο 20χρονος τραγουδιστής εμφανίστηκε μόνος του, με μία δέσμη λευκού φωτός να εστιάζει επάνω του.

Το σκηνικό ήταν ασπρόμαυρο και, σταδιακά, γέμιζε χρώματα, ενώ ανατινάξεις δημιουργούσαν αστέρια και έναν γαλαξία.

Το «One Thing I Should Have Done» αποτελεί μια δυναμική μπαλάντα και ο νεαρός τραγουδιστής έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

Από το δεύτερο ημιτελικό, εκτός από την Κύπρο, προκρίθηκαν οι Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ισραήλ, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Σουηδία, Σλοβενία, Πολωνία.

a1 1

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου («One Last Breath») και πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 10 το βράδυ.

Στον τελικό, θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι 20 προέκυψαν από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες επτά, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία,Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία – που, φέτος, συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό – πέρασαν απευθείας στον τελικό.