Μια Eurovision… δική μας!

a 66 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 6556 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
Της Ζαφείρως Αναστασίου

Πριν περίπου δυο βδομάδες είχαμε τον τελικό της Euroleague, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τα νεαρά ταλέντα του Ίβκοβιτς έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στα τελευταία κλάσματα του δευτερολέπτου… 

Πολλοί ήταν αυτοί που έκλεισαν την τηλεόραση και πήγαν για ύπνο όταν ο Ολυμπιακός έχανε με 19 πόντους διαφορά. Αλλά ο νόμος του «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» εφαρμόστηκε και οι Ρώσοι ακόμα και τώρα δε μπορούν να πιστέψουν πώς έχασαν το τρόπαιο κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια τους.

Το περασμένο Σάββατο το ποδοσφαίρο είχε την τιμητική του μιας και ήταν ο τελικός του Champions League, ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Chelsea. Παρόλο η Μπάγερν έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο, υπολόγιζε χωρίς τον Ντρογκμπά. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και ακολούθως στα πέναλτι, όπου η Chelsea στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα μέσα στο Μόναχο.
Aυτό το Σάββατο, όμως, δεν έχει ούτε μπάσκετ, ούτε ποδόσφαιρο αλλά Eurovision. (*Δεν ξεχνούμε φυσικά και το Κυριακάτικο μπασκετικό ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναικός) Εμείς εδώ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχουμε δύο λόγους να παρακολουθήσουμε τη Eurovision, ακόμα κι αν κάποιοι και κάποιες από εμάς δεν είμαστε φαν. Ο ένας λόγος ονομάζεται Ελευθερία και ο άλλος Ήβη. Ναι, φέτος η Eurovision δεν είναι απλά Κυπριακή υπόθεση, αλλά Κοκκινοχωριάτικη.

Επομένως, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, είτε έχεις ξαναδεί την Eurovision είτε όχι, είτε σου αρέσει ο θεσμός αυτός, είτε τον θεωρείς «πανηγύρι», καλά θα κάνεις φέτος να την παρακολουθήσεις. Aγία Νάπα και Φρέναρος, αντιπροσωπεύουν Κύπρο και Ελλάδα αντίστοιχα, και στόχος των κοριτσιών μας είναι να πάρουν μια καλή θέση και να μας κάνουν όλους περήφανους. Και που ξέρετε, ανατροπές έγιναν και γίνονται παντού γι’αυτό μπορούμε και εμείς να ελπίζουμε σ’ένα θαύμα.

Επί ευκαιρία λοιπόν, μαζέψτε την παρέα σας στο σπίτι, φτιάξτε σιταροπούλες και δείτε όλοι μαζί τη Eurovision. Δε βλάφτει…