Οι πτυχιούχοι του Hollywood

Της Ζαφείρως Αναστασίου

Μπορεί να νομίζουμε ότι το μοναδικό που τους ενδιαφέρει είναι η υποκριτική, η δόξα και το χρήμα αλλά μερικοί ηθοποιοί του Χόλυγουντ έχουν ιδιαίτερη αγάπη στη μάθηση αφού στη συλλογή τους εκτός από Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες και λοιπά βραβεία θα βρούμε και το πτυχίο τους. Διαβάστε λοιπόν το άρθρο για να ανακαλύψετε ποιοι είναι αυτοί που στον τοίχο τους έχουν στολισμένο (εκτός από πανάκριβους πίνακες και κάδρα) το Πανεπιστημιακό τους πτυχίο… 

Η Natalie Portman το 1999 και ενώ ακόμη δούλευε ως ηθοποιός ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο τμήμα της Ψυχολογίας. Το 2003 απέκτησε το πτυχίο της και δήλωσε μάλιστα πως προτιμά να είναι έξυπνη παρά μία σταρ του κινηματογράφου.

O James Franco γράφτηκε το 2006 στο Πανεπιστήμιο UCLA (University of California, Los Angeles) και σπούδασε Αγγλικά και Δημιουργική Γραφή. Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2008 και στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Columbia, της Νέας Υόρκης στη Συγγραφή. Προς το παρόν κάνει το διδακτορικό του στα Αγγλικά στο Πανεπιστήμιο του Yale.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου Denzel Washington είναι κάτοχος πτυχίου στη Δημοσιογραφία και το Δράμα από το Πανεπιστήμιο του Fordham. Αν και το πρώτο εξάμηνο είχε παρατήσει τις σπουδές του, επέστρεψε λίγο καιρό μετά και ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής κατάφερε να πάρει το πτυχίο του.

Ο Kevin Costner ένας από τους πιο γοητευτικούς κυρίους του Χόλυγουντ ανακάλυψε πως του άρεσε η υποκριτική καθώς σπούδαζε Βusiness στο California State University. Κυνήγησε τ’όνειρο του αφότου πήρε το πτυχίο του.

Η Renee Zellweger δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για την υποκριτική γι’αυτό και επέλεξε να σπουδάσει Αγγλικά στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν. Ωστόσο, όταν επέλεξε ένα μάθημα υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο το οποίο θα τις έδινε κάποιες απαραίτητες μονάδες για να πάρει το πτυχίο της ανακάλυψε πόσο πολύ της άρεσε η υποκριτική.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Tommy Lee Jones είναι πτυχιούχος Αγγλικών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Τον καιρό μάλιστα που ήταν φοιτητής, ήταν συγκάτοικος με τον Αλ Γκορ (πρώην αντιπρόεδρος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής).

Ο David Duchovny, πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς X-Files δεν έχει μόνο πτυχίο στην Αγγλική Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο του Princeton, αλλά έχει και μεταπτυχιακό στον τομέα αυτό από το Πανεπιστήμιο του Yale.

Ο κωμικός Adam Sandler που σπάει τα ταμεία σχεδόν σε κάθε ταινία που πρωταγωνιστεί, έχει πτυχίο Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Η Meryl Streep μία από τις καλύτερες ηθοποιούς του Χόλυγουντ έχει πτυχίο Δράματος από το Κολέγιο του Vassar και μεταπτυχιακό στον ίδιο τομέα από το Πανεπιστήμιο του Yale.

Τέλος, δύο ακόμη κυρίες με μόρφωση που έγιναν παγκόσμια γνωστές χάρη στην επιτυχία που είχαν οι σειρές που πρωταγωνίστησαν είναι η απελπισμένη νοικοκυρά Eva Longoria, η οποία έχει πτυχίο στην Κινησιολογία από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και η Lisa Kudrow, η οποία αν και έπαιζε την ξανθιά χαζούλα Φοίβη, στην αγαπημένη σειρά Friends είναι κάτοχος πτυχίου Βιολογίας από το Κολέγιο του Vassar.