Η Κύπρος ανάμεσα στις 5 χώρες με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Όλα όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

b xrimataeuro thumb large Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης προέβη σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε Ενημέρωση των ΜΜΕ.

Στις δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «οι Φθινοπωρινές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδεικνύουν την ανθεκτικότητα, την ευελιξία και ικανότητα προσαρμογής της κυπριακής οικονομίας σε δύσκολα οικονομικά δεδομένα. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε χώρες στην Ευρωζώνη με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τα τρία έτη 2023-2025.

Οι προβλέψεις για συνέχιση της επιβράδυνσης του πληθωρισμού, ανάπτυξη της ήδη ισχυρής αγοράς εργασίας και για σημαντική μείωση του χρέους προς το ΑΕΠ επιβεβαιώνουν την οικονομική πολιτική της χώρας μας.

Ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε και να αναπτύσσουμε την οικονομία, με σύνεση και υπευθυνότητα. Δημοσιονομική υπευθυνότητα, ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα και συνεχείς μεταρρυθμίσεις αποτελούν το τρίπτυχο των πυλώνων των πολιτικών μας. Η ισχυρή οικονομία αποτελεί προϋπόθεση για ένα κράτος πρόνοιας, που να βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Η 3η και τελευταία διαδικασία αυτής της φάσης που αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου μέσω του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί για την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου 77 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, για τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού 72 , για το Πολεοδομικό Συμβούλιο 29 και για το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, 51.

Καλούμε για άλλη μια φορά, τους συμπολίτες και συμπολίτισσες μας, που ενδιαφέρονται να συμβάλουν στο έργο αυτών των οργανισμών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της ιστοσελίδας στο gnomodotiko.gov.cy».