Πετρέλαιο: Μείωση της τιμής του μπρεντ μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Το μεσημέρι της Πέμπτης η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε 90 σεντς στα 92,66 δολάρια, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε κάτω από τα 90 δολάρια

1 Copy Copy 141

Συνεχίζεται, για δεύτερη ημέρα, η πτώση των τιμών του πετρελαίου καθώς η μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση στα αποθέματα του αμερικανικού αργού (WTI) ενίσχυσαν την τεχνική αντίσταση σε μία νέα άνοδο.

Η τιμή του WTI υποχώρησε κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι και του μπρεντ κάτω από τα 93 δολάρια, μετά την απόφαση της Fed χθες βράδυ να αφήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της, στέλνοντας σήμα παράλληλα ότι θα ακολουθήσει ακόμη μία αύξηση φέτος και ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει υψηλότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στις 12.30, η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε 90 σεντς στα 92,66 δολάρια.

Οι traders πουλούσαν τα πιο ριψοκίνδυνα assets, με τις μετοχές επίσης να υποχωρούν. «Οι τιμές μειώθηκαν καθώς η Fed έστειλε αυστηρό μήνυμα… Η μικρή πτώση των αποθεμάτων και οι κίνδυνοι η πολιτική της Fed να παραμείνει περιοριστική για πολύ μεγαλύτερο διάστημα απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικά επιτρέπει στους traders να κλειδώσουν κάποια κέρδη», δήλωσε αναλυτής της Oanda.

Ράλι τις τελυεταίες τρεις εβδομάδες
Είχε προηγηθεί ράλι των τιμών τις τελευταίες τρεις εβδομάδες λόγω της μείωσης της προσφοράς πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία καθώς και των πιο αισιόδοξων προοπτικών για την αμερικανική και την κινεζική οικονομία.

Το αργό έστελνε για αρκετές ημέρες σήμα ότι είναι υπερβολικά αγορασμένο σε τεχνική βάση, υποδηλώνοντας ότι η εκτίναξη της τιμής σε υψηλά 10μήνου ήταν υπερβολική. Ωστόσο, οι δείκτες προσφοράς και ζήτησης ενισχύουν τις ενδείξεις ότι η εντείνεται η στενότητα της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, κερδοσκοπικά hedge funds ωθούν τις τιμές πάνω από τα 100 δολάρια, αυξάνοντας τα στοιχήματα τους και τροφοδοτώντας το ράλι. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η συνολική καθαρή θέση long στο μπρεντ και το WTI αυξήθηκε κατά 137.000 συμβόλαια ή κατά 35% στο υψηλό 18μήνου των 527.000 συμβολαίων στις δύο εβδομάδες έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ(link is external) /