Πόσα πρέπει να επενδύει ένας 40άρης τον μήνα για να γίνει… εκατομμυριούχος

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να γίνει … εκατομμυριούχος;

62A42A6D 82FB 40A3 87AC 5361257CFFE7 δισεκατομμυριουχοι, επένδυση

Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλές επενδυτικές εφαρμογές χάρη στις οποίες η διαδικασία αύξησης του πλούτου γίνεται ακόμη πιο εύκολη και προσιτή σε περισσότερα άτομα, με διαφορετικές ανάγκες

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να γίνει … εκατομμυριούχος;

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Στίβερς, οικονομικό σύμβουλο και ιδρυτή της Stivers Financial Services, η απάντηση είναι άρρηκτα συνυφασμένη με αυτό που ονομάζουμε «επένδυση».

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να καταφέρει κανείς να συγκεντρώσει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, μέχρι την ηλικία των 65 χρόνων, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του, τα εξής:

  • Μηνιαίο ποσό επένδυσης
  • Ποσοστό απόδοσης
  • Χρονικό διάστημα που έχει κανείς στη διάθεσή του προκειμένου να πετύχει το στόχο του

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ακριβώς, πόσα χρήματα χρειάζεται να επενδύσει ένα άτομο, γύρω στα 40, για να καταφέρει να γίνει εκατομμυριούχος μέχρι την ηλικία των 65 ετών, όταν και θα κοντεύει να συνταξιοδοτηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το συγκεκριμένο άτομο θα έχει στη διάθεσή του, 25 χρόνια για να γίνει εκατομμυριούχος.

Έστω ότι λαμβάνουμε υπόψη μας, 3 διαφορετικά ποσοστά απόδοσης: 3% (ένα συντηρητικό χαρτοφυλάκιο κυρίως  ομολόγων), 6% (συνδυασμός μετοχών και ομολόγων) και 9% (ένα χαρτοφυλάκιο που είναι βαρύ σε μετοχές ή περιέχει δείκτες ή απόδοση αμοιβαίων κεφαλαίων περίπου 9% κατά μέσο όρο).

Πόσα χρήματα θα πρέπει να επενδύει το μήνα, ένας 40χρονος για 25 χρόνια, σε κάθε μία από τις παραπάνω 3 διαφορετικές περιπτώσεις;

Αν επιλέξει ένας 40χρονος να αφοσιωθεί σε επενδύσεις που αποφέρουν 3% ετήσια απόδοση, θα πρέπει να επενδύει 2.250 δολάρια το μήνα για να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων έως την ηλικία των 65 ετών. Αν αντ′ αυτού στην περίπτωση που οι επενδύσεις αποφέρουν 6% ετήσια απόδοση, θα πρέπει να επενδύει 1.500 δολάρια το μήνα έτσι ώστε, σε 25 χρόνια να θεωρείται εκατομμυριούχος. Στην περίπτωση όμως, επενδύσεων με 9% ετήσια απόδοση, ένας 40χρονος θα χρειαστεί να επενδύει 950 δολάρια το μήνα για 25 χρόνια προκειμένου να φτάσει τελικά, στο στόχο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με το CNBC, διαπιστώθηκε πως αντίστοιχα, ένας 35χρονος για να γίνει εκατομμυριούχος στην ηλικία των 65 ετών, θα πρέπει να συνεισφέρει 590 δολάρια το μήνα για επενδύσεις με μέση ετήσια απόδοση 9%. Το εν λόγω ποσό είναι μειωμένο κατά 360 δολάρια, σε σύγκριση με το αντίστοιχο που θα έπρεπε να επενδύει ένας 40χρονος κάθε μήνα. Μάλιστα, εάν ξεκινήσετε ακόμη νωρίτερα το ταξίδι σας προκειμένου να αποκτήσετε 1 εκατομμύριο δολάρια, δηλαδή γύρω στα 25, με επενδύσεις που φέρουν απόδοση 9% κατά μέσο όρο, θα χρειαστεί να επενδύετε μόλις 240 δολάρια το μήνα για 40 χρόνια.

Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλές επενδυτικές εφαρμογές και επιχειρήσεις, χάρη στις οποίες η διαδικασία αύξησης του πλούτου γίνεται ακόμη πιο εύκολη και προσιτή σε περισσότερα άτομα, με διαφορετικές ανάγκες. Η Acorns, για παράδειγμα, είναι μια αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και υπηρεσιών η οποία ειδικεύεται στις μικροεπενδύσεις και στις επενδύσεις ρομπότ. Άλλες εφαρμογές όπως η Robinhood, σάς επιτρέπουν να επενδύετε σε κλασματικές μετοχές με μόλις 1 δολάριο. Αλλά οι επιλογές δεν σταματούν εκεί. Ορισμένες εφαρμογές, όπως η Wealthfront και η Betterment χρησιμοποιούν συμβούλους ρομπότ για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιες επενδύσεις έχουν νόημα για εσάς με βάση το εισόδημά σας, τους στόχους και την ημερομηνία συνταξιοδότησης.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr