Προεδρικό: Πόσα αμείβονται οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι

Αποφασίζει σήμερα η Βουλή αν θα αποδεσμεύσει κονδύλια που ξεπερνούν τις €230 χιλιάδες

1 Copy Copy 185

Στο γήπεδο της Βουλής βρίσκεται σήμερα η μπάλα για τις αποδεσμεύσεις κονδυλίων που αφορούν αντιμισθίες αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στο Προεδρικό, καθώς και την αγορά, από πλευράς Προεδρίας, συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών καλούνται να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν την αποδέσμευση κονδυλίων συνολικού ύψους €234.065, μετά και τον ντόρο που ξέσπασε γύρω από τις υπερωρίες της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Δόξας Κωμοδρόμου και την απόσυρση τελικά από πλευράς Προεδρίας του αιτήματος της για υπερωριακή αμοιβή.

Συγκεκριμένα, τα κονδύλια αφορούν τις αντιμισθίες:

  • Δύο υπαλλήλων της CYTA (μηχανικοί / λογιστές Β’ και Α’), ύψους €124.117, οι οποίοι θα είναι αποσπασμένοι στο Προεδρικό μέχρι το 2026. Το ποσό που αναφέρεται αφορά τους μήνες Απρίλιο – Δεκέμβριο του 2023 και Μάιο – Δεκέμβριο του 2023 αντίστοιχα.
  • Μιας βοηθού γραμματειακής λειτουργού που έχει αποσπαστεί από το ΤΕΠΑΚ, ύψους €29,745. Το ποσό αφορά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου – 31 Δεκεμβρίου του 2023, αφού η εν λόγω λειτουργός βρισκόταν ήδη στο Προεδρικό πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης και η απόσπασή της έχει ανανεωθεί.
  • Ενός γραφέα με απόσπαση από τον ΚΟΑΠ, ύψους €17,785, για την περίοδο 9 Μαΐου – 31 Δεκεμβρίου 2023.
  • Της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έχει αποσπαστεί από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η αντιμισθία της ανέρχεται στις €41,758 για περίοδο 9 μηνών, δηλαδή από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Προεδρία της Δημοκρατίας προχώρησε στην αφαίρεση ποσού ύψους €10,037 που αφορούσε την υπερωριακή αμοιβή της Δόξας Κωμοδρόμου για τους μήνες Μάρτιο έως Δεκέμβριο του 2023.

Επιπρόσθετα, ποσό €6.800 αφορά την καταβολή υπερωριακής αμοιβής για την περίοδο 1η Μαρτίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2023, συντάκτη, εργοδοτούμενης αορίστου χρόνου, από το ΡΙΚ, η οποία έχει αποσπαστεί στην Προεδρία.

Σε ό,τι αφορά την αγορά υπηρεσιών, ποσό €2.000 θα καταβληθεί για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εφαρμογή και πιστοποίηση του Συστήματος Οικολογικού Ελέγχου (Κανονισμός ΕΜΑΣ) για τις δραστηριότητες του Προεδρικού Μεγάρου από επιστημονικές συνεργάτιδες. Παράλληλα, αφορά συμβουλευτικές υπηρεσίες που δόθηκαν για το Zero Waste to landfill στο Προεδρικό Μέγαρο για τη χρονική περίοδο 2023 – 2024.

Παράλληλα, €4.000 θα δοθούν για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με θέματα ασφάλειας και υγείας που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την γραπτή εκτίμηση των κινδύνων για όλους τους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου, την εκπαίδευση εργαζομένων και τις μετρήσεις βλαπτικών παραγόντων σε όλους τους χώρους (ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, θορύβου, εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κ.λπ)..

Τέλος, €5.000 πρόκειται να εγκριθούν για συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των λειτουργών που απασχολούνται στη Γραμματεία Συντονισμού και Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου και ειδικότερα, εκπαίδευση σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού.

Πηγή: economytoday