Υπουργικό: Αποφάσισε έκτακτη βοήθεια €350.000 προς του μελισσοκόμους

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας τη ζωτικής σημασία της μελισσοκομίας

b b b xrimata11 Υπουργικό

Την καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους €350.000 προς του μελισσοκόμους, αποφάσισε την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, λόγω των διεθνών εξελίξεων αλλά και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ο κλάδος της μελισσοκομίας διένυσε φέτος μια πολύ δύσκολη χρονιά που οδήγησε σε αύξηση του κόστους παραγωγής και σε ταυτόχρονη μείωση της παραγωγικότητας.

«Με δεδομένη τη συμβολή των μελισσών στην παραγωγή τροφίμων, καθώς το 84% των φυτικών ειδών και το 76% της παραγωγής τροφίμων στην Ευρώπη εξαρτώνται από την επικονίαση, η έμπρακτη στήριξή μας στον κλάδο είναι επιβεβλημένη», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας τη ζωτικής σημασία της μελισσοκομίας, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, αποφάσισε να παράσχει αυτή την έκτακτη οικονομική στήριξη για τη διαφύλαξη του αριθμού των κυψελών, αλλά και στήριξη του κλάδου της μελισσοκομίας.

Σημείωσε επίσης ότι η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αποτελεί και την έμπρακτη στήριξη του κράτους για τον μετριασμό των επιπτώσεων στο κόστος παραγωγής και στη στήριξη των μελισσοκόμων. Στόχος, ανέφερε, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του κλάδου και η ενίσχυση της πολύτιμης συνεισφοράς του στην οικονομία και το περιβάλλον.