Η κριτική μας για το “νέο iPad” (βίντεο)

a1 39
a1 222
Το “νέο” iPad είναι γεγονός. Η Apple προτίμησε να μην το ονομάσει ούτε iPad 3, ούτε iPad HD. Ο λόγος απλός: Το συγκεκριμένο δεν είναι η επόμενη γενιά της εν λόγω ταμπλέτας αλλά μια εξελιγμένη έκδοση του iPad 2, δηλαδή το iPad 2s. Αν όμως η Apple του έδινε αυτό το όνομα, τότε θα άκουγε τα εξ αμάξης, όπως έγινε και με το iPhone 4s. Γι’ αυτό προτίμησε πολύ απλά να …μην το ονομάσει τίποτα! Γιατί έτσι είναι η Apple: “simplicity is the ultimate form of sophistication” όπως έλεγε ο Steve Jobs. The new iPad, λοιπόν…

Επιβεβαιώθηκε ότι θα έχει εκπληκτική οθόνη. Η ανάλυση του είναι πράγματι 2048 x 1536 με Retina Display. Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό, σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερα pixel στο tablet σας απ’ ό,τι στην High Definition τηλεόραση σας. Με λίγα λόγια, η καλύτερη οθόνη που έχει κατασκευαστεί ποτέ!

Και μια που ξεκινήσαμε να μιλάμε για τη High Definition, η κάμερα του iPad “2s” φτάνει τα 1080p, οπότε αντιλαμβάνεστε τι ποιότητας βίντεο μπορείτε να τραβήξετε, έστω κι αν υποστηρίζει μόλις 5megapixels. Για τους “διαβασμένους”, τα megapixels δεν έχουν καμία απολύτως σημασία! Επίσης, έχει iSight κάμερα στο πίσω μέρος, ενώ το optics sensor της συσκευής προέρχεται από το iPhone 4S.

Σε ό,τι αφορά το κόστος του, αυτό κινείται σε επίπεδα αντίστοιχα του iPad 2 αυτό θα διαμορφώνεται ως εξής:
16GB 499 δολάρια,
32GB 599 δολάρια
64GB 699 δολάρια

Υπολογίστε όμως επιπλέον 129 δολάρια για τις συσκευές με δυνατότητα 4G.

Στην Ελλάδα φτάνει στις 23 Μαρτίου, άρα στην Κύπρο μάλλον θα το περιμένουμε στο τέλος Μαρτίου ή ίσως οι εταιρίες το παίξουν “έξυπνα” και το κρύψουν μέχρι την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες χαζομάρες…

Το κόστος του iPad 2 είναι πια 399 δολάρια. Οπότε αν θέλει κανείς να αγοράσει κανείς ένα iPad σήμερα οι επιλογές του κυμαίνονται από τα 399 μέχρι τα 828 δολάρια.

Ελπίζουμε στην Κύπρο το iPad 2 να συνεχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά, με μειωμένη τιμή, όπως επιβάλλει η Apple και όχι να τα κρύψουν με την έλευση του καινούριου.

Αν πρέπει κάτι να θυμάστε είναι η εφαρμογή iPhoto η οποία είναι διαθέσιμη από σήμερα προς 4.99 δολάρια. Πρόκειται για κάτι πραγματικά εντυπωσιακό σε ό,τι αφορά την επαγγελματική επεξεργασία εικόνας καθώς υποστηρίζει εικόνες μέχρι 19MP. Με άλλα λόγια ξεχάστε το Photoshop Touch!

Η νέα συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Μαρτίου αλλά μπορεί κανείς να την προπαραγγείλει από σήμερα. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple ήταν προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Ας αναφερθούμε στις επιδόσεις του:

Ο επεξεργαστής του λοιπόν θα είναι ο A5X με τετραπύρηνη επεξεργασία εικόνας. Αν θέλετε ένα μέτρο σύγκρισης σκεφτείτε 4 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ό,τι η NVIDIA Tegra 3.

Αν αναρωτιέστε για την αυτονομία του, η μπαταρία του θα έχει διάρκεια λειτουργίας 10 ολόκληρες ώρες. Ή 9 ώρες στη λειτουργία 4G. Το πάχος του παραμένει ελάχιστο. Μόνο 9mm.

Φυσικά υποστηρίζει EV-DO, HSPA+ και LTE.

Όσο για την εμφάνιση, παραμένει ακριβώς η ίδια χωρίς καμιά απολύτως διαφορά!

Ο Steve Jobs θα ήταν περήφανος!

Δείτε τη διαφήμιση:

SotiraNews.com