Στην Κύπρο ως πρέσβης καλής θελήσεως ο “James Bond”

a 13 Ειδήσεις
Ο διάσημος ηθοποιός που ενσάρκωσε το ρόλο του James Bond, Daniel Craig, επισκέφθηκε σήμερα την Κύπρο, ως Πρέσβης Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών.

a 1031 Ειδήσεις

“Ελπίζω πως θα είμαι ο πρώτος και ο τελευταίος Πρέσβης Καλής Θέλησης που βλέπει νάρκες σε αυτό το όμορφο νησί”, είπε.

Ο Craig επισκέπτεται το νησί σε μια διήμερη επίσκεψη εξοικείωσης με την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο (UNFICYP), την πρώτη του αποστολή ως Πρέσβης Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών.

CEB11 4 Ειδήσεις

Τη Δευτέρα ο ηθοποιός επισκέφθηκε ένα ενεργό ναρκοπέδιο, το οποίο εντοπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη. Επίσης επισκέφθηκε ένα άλλο πεδίο όπου προηγουμένως υπήρχε ναρκοπέδιο το οποίο είχε καθαριστεί.

Έχοντας συμμετάσχει σε γυρίσματα στην Καμπόντια, ήταν οικείο για τον Craig το πεδίο ναρκών αφού η Καμπόντια αποτελεί μία από τις χώρες οι οποίες είχαν ναρκοθετηθεί σε ευρύ πεδίο. Εξεπλάγη επίσης ότι εργάτες από την Καμπόντια πρόσφεραν την εμπειρογνωμοσύνη τους και βοηθούσαν στην αποναρκοθέτηση τα Ηνωμένα Έθνη.

CEB1 61 Ειδήσεις

“Η επιλογή της Κύπρου ως πρώτος σταθμός της αποστολής για τον Πρέσβη Craig από τα Ηνωμένα Έθνη, σε μια χρονική περίοδο όπου η αποναρκοθέτηση καταδεικνύει ένα θετικό βήμα στην ειρηνευτική διαδικασία καθίσταται σημαντική. Η επίσκεψη του, αντλεί την προσοχή των Ηνωμένων Εθνών στον επί μακρόν εκφρασθείν πόθο τους για επίτευξη μιας Κύπρου ελεύθερης από ναρκοπέδια, για όλους” είπε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Μπάτενχαιμ.

CEB11 5 Ειδήσεις

CEB12 3 Ειδήσεις