Kυπριακή υπόθεση η Eurovision

a 208 Νέα Αμμοχώστου
a 7691 Νέα ΑμμοχώστουΉβη Αδάμου και Ελευθερία Ελευθερίου! Δύο Κυπριοπούλες που στάθηκαν επάξια στο καλλιτεχνικό βάθρο και κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις με την εκρηκτική τους παρουσία και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους… 

Με αφορμή τον 57ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον Μάιο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν οι δύο πανέμορφες Κύπριες είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση και να εξασφαλίσουν την πρωτιά έχοντας για θησαυρό το Ελληνικό ταμπεραμέντο. Από τη μία η μικρή 19χρονη Ήβη Αδάμου θα κληθεί να εκπροσωπήσει την Κύπρο με το τραγούδι «LaLa Love», ενώ από την άλλη η 23χρονη Ελευθερία Ελευθερίου θα παλέψει για μια καλή θέση για λογαριασμό της Ελλάδας με το τραγούδι «Aphrodisiac». Τις πρωτογνωρίσαμε το 2010 μέσα από το μουσικό παιχνίδι του ANT1 «X-factor 2» με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά, αν και δεν κατάφεραν τότε να πάρουν την πρωτιά, βρίσκονται τώρα «αντιμέτωπες» στη σκηνή της Eurovision. Ψάξαμε και βρήκαμε όλως τυχαία μέσα από το ρεπορτάζ και παρατηρήσαμε πολλές ομοιότητες που ενώνουν τις δύο Κύπριες…

OMOIΟΤΗΤΕΣ:

1. Τόπος γέννησης: Επαρχία Αμμοχώστου (Φρέναρος, Αγία Νάπα) – 2. Δισκογραφική εταιρεία: Sony Music – 3. Ξεκίνημα καριέρας: Χ-factor 2 – 4. Μάνατζερ στο μουσικό παιχνίδι: Γιώργος Θεοφάνους – 5. Είδωλο: Beyonce – 6. Μουσικό όργανο: Πιάνο – 7: Eurovision 2012

«Aphrodisiac»

Η Ελευθερία Ελευθερίου γεννήθηκε στις 12 Μαΐου στο Παραλίμνι και είναι Ταύρος στο ζώδιο. Από μικρή έδειξε την αγάπη για τη μουσική, τη ζωγραφική, τον στίβο, τον χορό, αλλά και το τραγούδι που τελικά την κέρδισε. Στο δημοτικό ξεκινάει μαθήματα πιάνου, θεωρίας της μουσικής κι αρμονία. Σε ηλικία 15 ετών κάνει μαθήματα φωνητικής κι από τα 16 της κιόλας είναι σολίστας της λαϊκής ορχήστρας ΡΙΚ στην Κύπρο. Όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να σπουδάσει Music and Performance στο University of Surrey στο Λονδίνο. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Λονδίνο, εργάστηκε για 1 χρόνο σε ελληνικό μαγαζί ως τραγουδίστρια. Η Ελευθερία Ελευθερίου έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο talent show The X-Factor 2. Αμέσως μετά την αποχώρησή της εμφανίστηκε στο πλευρό του Σάκη Ρουβά. Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται με μεγάλη επιτυχία στο πλευρό του Νίκου Βέρτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ με τον Νίκο Βέρτη εμφανιζόταν και όλη τη σεζόν που πέρασε με τεράστια επιτυχία στο κέντρο Fantasia. Το φθινόπωρο του 2011 η Ελευθερία Ελευθερίου μετακομίζει από τη Sony Music στη δισκογραφική εταιρεία Universal Music, έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα της. Αγαπημένο τραγούδι το «Halo» της Beyonce. Στον ελληνικό τελικό της Eurovision συμμετείχε με το τραγούδι «Aphrodisiac» ένα pop κομμάτι των Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenstrom και Dajana Loof και κέρδισε.

«LaLa Love»

Η Ήβη Αδάμου γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1993 στην Αγία Νάπα, είναι Τοξότης στο ζώδιο και έχει ακόμη 2 αδερφές… Στα 16 της έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από το talent show The X-Factor 2 του ANT1, από το οποίο αποχώρησε στο 12ο live. Το Χ-factor ήταν και ο λόγος που αποχωρίστηκε για λίγο την οικογένεια και τις 2 αδελφές της πράγμα που δεν τη στενοχώρησε ιδιαίτερα, αφού ήξερε ότι θα γεμίσει το λεύκωμά της με εμπειρίες. Αμέσως μετά υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική Sony Music και κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο “Αγάπη”. Η Θεωρία, η φωνητική και το πιάνο της έδωσαν τα κατάλληλα εφόδια για να γεμίσει τους τοίχους του δωματίου της με πολλά πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς τραγουδιού. Η Ήβη Αδάμου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2012 με το τραγούδι «LaLa Love» με στίχους των Alex Papaconstantinou, Bjorn Djupstrom, Alexandra Zakka και Viktor Svensson!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Για τη Eurovizion δήλωσε: «Όταν έμαθα τα αποτελέσματα, ούρλιαξα! Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι νικήτρια του διαγωνισμού. Είχα πολύ άγχος, αλλά ήξερα ότι οι δικοί μου άνθρωποι, οι γονείς και οι φίλοι μου ήταν δίπλα μου και αυτό μου έδωσε κουράγιο. Το πλεονέκτημα που θα έχω απέναντι στους αντιπάλους μου είναι η ελληνική ψυχή»…

Απάντηση όμως έδωσε και στις κακές κριτικές: «Τι να πω; Μπορεί να μην αρέσουμε σε όλους. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Δεν πήγαινα με τη σιγουριά της νίκης. Όταν σε λένε φαβορί κι έχεις όλο αυτό το βάρος στην πλάτη σου και πρέπει να εντυπωσιάσεις εκείνη τη βραδιά, είναι πολύ αγχωτικό. Εγώ αγχώθηκα πάρα πολύ γενικά με τον διαγωνισμό. Γιατί ήθελα να μείνω εγώ ευχαριστημένη με τον εαυτό μου, αλλά να αρέσει και στον κόσμο που με ήθελε ως φαβορί».

ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ

«Είναι κάτι για το οποίο χαίρομαι πολύ. Το γεγονός ότι μου έγινε απευθείας ανάθεση, που σημαίνει ότι η Κύπρος επέλεξε εμένα για να το κάνω, είναι τεράστια τιμή. Υποσχόμαστε πραγματικά να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο κομμάτι μου βγάζει έντονη θετική ενέργεια και αυτήν ακριβώς την ενέργεια θα προσπαθήσω κι εγώ να μεταδώσω εκείνη τη βραδιά».

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνιστούν μαζί για μία θέση στη “χρυσή” δεκάδα του 1ου Ημιτελικού, την Τρίτη 22 Μαΐου, για να διεκδικήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό του Σαββάτου 26 Μαΐου! Στον 1ο Ημιτελικό οι χώρες που θα διαγωνιστούν είναι οι εξής: Μαυροβούνιο, Ισλανδία, Ρουμανία, Αλβανία, Βέλγιο, Λετονία, Ελβετία, Φινλανδία, Ελλάδα, Μολδαβία, Κύπρος, Αυστρία, Δανία, Ρωσία, Άγιος Μαρίνος, Ισραήλ, Ιρλανδία, Ουγγαρία!

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Άννα Βίσση έδωσε τις δικές της ευχές στην Ήβη Αδάμου και στην Ελευθερία Ελευθερίου! «Δυο Κυπραίες στην Eurovision!! Καλή επιτυχία Ελευθερία και Ήβη. Δώστε τα όλα με κυπριακό πάθος και ελληνική ψυχή…»!

Πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ/Άννα Χατζηεφραίμ