Kουτσουρεμένος o προϋπολογισμός του 2014

a 94 Ειδήσεις
a 3735 Ειδήσεις

Μια προκαταρκτική συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 έγινε σήμερα στο πλαίσιο συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη να προβαίνει σε εισηγήσεις και να καταθέτει ιδέες ως προς την τελική διαμόρφωση του προϋπολογισμού. Η συζήτηση βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους και κληθείς να απαντήσεις κατά πόσο έχουν τεθεί εισηγήσεις για την εξεύρεση του ποσού των 700 εκατ. ευρώ, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε ότι οι εισηγήσεις που έχει καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών κινούνται σε αυτό το πλαίσιο, στην εξοικονόμηση δηλαδή, στην αποκοπή του λεγόμενου «λίπους» από τη Δημόσια Υπηρεσία και στην εξοικονόμηση χρημάτων από δαπάνες που δεν είναι τόσο αναγκαίες.

Κληθείς να αναφέρει ποιες είναι αυτές οι δαπάνες, ο κ. Παπαδόπουλος απέφυγε να απαντήσεις, λέγοντας ότι «οι εισηγήσεις μόλις έχουν κατατεθεί, θα αναλυθούν από τους Υπουργούς και θα γίνει ένας οριζόντιος διάλογος εντός της Κυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει θέμα περικοπών μισθών και συντάξεων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «αυτό δεν είναι λίπος» και εξήγησε ότι η συζήτηση που γίνεται είναι για τα έξοδα του κράτους που έχουν να κάνουν με μη αναπτυξιακές δαπάνες και σπατάλες που γίνονται και που αυτή τη χρονική περίοδο και τη συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας θα πρέπει να περικοπούν για να μπορέσουμε να βάλουμε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά.

Ερωτηθείς πότε θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός στη Βουλή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχουν χρονικά χρονοδιαγράμματα βάσει του Νόμου για το πότε πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός και είμαστε εντός αυτών των χρονικών περιθωρίων».

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ