Άνοιξε η πρώτη οργανωμένη παραλία στην κοινότητα Μανδριών

Η πρώτη οργανωμένη δημόσια παραλία άνοιξε πρόσφατα για το κοινό

beach umbrella with beach chair 1140x760 1 Μανδριά, οργανωμένη παραλία

Η πρώτη οργανωμένη δημόσια παραλία στα Μανδριά άνοιξε πρόσφατα για το κοινό.

Το έργο υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σε συνεργασία με την κοινότητα και με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, η προσπάθεια που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τριετίας.

Βάσει του προγραμματισμού αλλά και του σχεδίου χρήσης παραλίας, για φέτος η πρώτη φάση υλοποίησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανακαίνιση του ναυαγοσωστικού πύργου, τοποθέτηση ψάθινων ομπρελών, ξαπλώστρων και τραπεζιών παραλίας, τοποθέτηση ελαφριών κινητών κατασκευών φιλικές προς το περιβάλλον όπως αλαξιέρες, περιφράξεις βιολογικών τουαλετών και ντους, κάδους συλλογής/διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και πινακίδες πληροφόρησης και κατεύθυνσης προς την παραλία.

Οι εργασίες της πρώτης φάσης ολοκληρώθηκαν ενώ στην παραλία παρέχονται ήδη ναυαγοσωστικές υπηρεσίες και η βασική επίπλωση.

Όπως αναφέρει η ΕΤΑΠ περιφέρειας Πάφου, στα σχέδια της τριετίας περιλαμβάνονται υποδομές για αναβάθμιση της προσβασιμότητας, ενίσχυση του εξοπλισμού ναυαγοσωστών, επέκταση του θεσμού της «ακτής ποιότητας» και αίτηση για βράβευση με την γαλάζια σημαία.