Χαρτσιώτης: Προμελετημένα τα επεισόδια – Ευθύνες στην ΚΟΠ

O Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν στην ΚΟΠ οι πληροφορίες για τα επεισόδια

xartsiotis ΚΟΠ, Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρτσιώτης

“Προμελετημένα και προσχεδιασμένα, με στόχο να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες” χαρακτήρισε τα επεισόδια ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας, παράλληλα, έντονη ενόχληση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η ηγεσία της ΚΟΠ.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν στην ΚΟΠ οι πληροφορίες για τα επεισόδια, η Ομοσπονδία προειδοποιήθηκε ότι έπρεπε να παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης οπαδών, αλλά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κούμας, διαβεβαίωνε, ύστερα από επαφή με τους Προέδρους των σωματείων, ότι “όλα θα κυλήσουν ομαλά”, παρά την προτροπή για επανεξέταση της απόφασης.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης εξέφρασε δυσφορία γιατί, παρά τη χρήση πυρσών σε γήπεδα, κατά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι ενεχόμενες ομάδες τιμωρήθηκαν μόνο με πρόστιμο.

Ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούν τι θα γινόταν στο γήπεδο, αν διεξαγόταν ο αγώνας, όταν εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν εντός και εκτός γηπέδου ολόκληρα οπλοστάσια, με ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και πυρσούς.

Ο κύριος Χαρτσιώτης σημείωσε ότι την τελική απόφαση για ματαίωση του αγώνα πήραν ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου μαζί με τον διαιτητή, που διαπίστωσαν την πλήρη ανασφάλεια που επικρατούσε στο στάδιο.

Πηγή: riknews