Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι

Screenshot 16 1 αιγοπροβατοτρόφοι, Προεδρικό, Υπουργείο Γεωργίας

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο Γεωργίας, παραλήφθηκαν τελικά οι επιπλέον ποσότητες γάλακτος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, Σωτήρης Καδής.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας αιγοπροβατοτρόφων από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, έξω από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν η άρνηση των τυροκόμων να παραλάβουν τις περισσότερες ποσότητες γάλακτος που παρήγαγαν οι αιγοπροβατοτρόφοι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καδής είπε πως «οι αιγοπροβατοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του κράτους και των τυροκόμων για παραγωγή περισσότερου γάλακτος, ωστόσο οι τυροκόμοι δεν παραλάμβαναν όλη τη ποσότητα. Σήμερα με τη μεσολάβηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, τον οποίο και ευχαριστούμε, διευθετήθηκε και παραλήφθηκε το γάλα από τους τυροκόμους».

Αυτό όμως συνέχισε «δεν είναι λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Ελπίζουμε ότι μετά την σημερινή παρέμβαση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας οι τυροκόμοι θα συνεχίσουν να παραλαμβάνουν το επιπλέον γάλα των αιγοπροβατοτρόφων».

Όπως είπε ο κ. Καδής «η θέση μας είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας και ευχόμαστε ότι μετά την συνάντηση που θα έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 4 Ιουνίου, θα ξεκαθαρίσει το θέμα της ποσόστωσης αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι και το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά».

Πηγή: KΥΠΕ