Δημήτρης Κωνσταντίνου: Μείωση αναπνευστικών λοιμώξεων στην Κύπρο

H μείωση αφορά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού

Screenshot 9 9 Covid-19, Γρίπη Α

Πτωτική τάση παρουσιάζει η εμφάνιση αναπνευστικών λοιμώξεων στην κοινότητα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Κωνσταντίνου, ο οποίος σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το ποσοστό μείωσης ανήλθε στο 12,15%.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι την εβδομάδα 11 με 17 Μαρτίου του 2024 οι αναπνευστικές λοιμώξεις (Συγκυτιακός ιός (RSV), Γρίπη Α και Β και Covid 19) στην κοινότητα παρουσίασαν μείωση, σε σχέση με την εβδομάδα 4 με 10 Μαρτίου του 2024.

«Είμαστε σε θέση να πούμε ότι η συχνότητα εμφάνισης των αναπνευστικών λοιμώξεων εμφανίζει σταθερή πτωτική τάση, σε ποσοστό της τάξης του 12,15%», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως η μείωση αφορά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού και σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Πέραν των 28 χιλιάδων οι εμβολιασμοί για Covid 19

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς για Γρίπη και Covid 19 , ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι έχουν εμβολιαστεί συνολικά με το εμβόλιο κατά της Γρίπης περίπου 115 χιλιάδες παγκύπρια, ενώ με το εμβόλιο του Covid 19 εμβολιάστηκαν 28.445 άτομα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται μόνο ένα άτομο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ