Επισκέφθηκε στέγες ευγηρίας η Υφυπουργός Πρόνοιας – Συστάσεις σε όσα ήταν κλειστά

Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μη ενεργοποιημένα κλιματιστικά

Screenshot 7 4 Μαριλένα Ευαγγέλου, Υφυπουργός κοινωνικής πρόνοιας

H Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, σε μη προγραμματισμένες επισκέψεις σε αριθμό Στεγών Ευγηρίας στην επαρχία Λευκωσίας που πραγματοποίησε την Πέμπτη διαπίστωσε ότι, στις περισσότερες Στέγες Ηλικιωμένων όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και τα δωμάτια των ηλικιωμένων είχαν επαρκή κλιματισμό προς αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται.

Στην ανακοίνωση του Υφυπουργείου προστίθεται ότι σε μικρό αριθμό Στεγών διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μη ενεργοποιημένα κλιματιστικά, όπου έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η κ. Ευαγγέλου συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Στεγών Ευγηρίας Λοΐζο Γεωργιάδη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας προς τους ηλικιωμένους και τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας με το Υφυπουργείο.

Στην ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας διευκρινίζεται ότι οι οδηγίες των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας προς τις Στέγες Ευγηρίας για αντιμετώπιση των συνθηκών των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, είναι να παραμένουν τα κλιματιστικά ενεργοποιημένα καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, ως και οι Κανονισμοί του σχετικού Νόμου.

Το Υφυπουργείο σημειώνει ότι μεταξύ άλλων, γίνεται επίσης σύσταση για κατανάλωση ελαφριών γευμάτων και παγωμένου νερού.

Πηγή: ΚΥΠΕ