Αυστραλία: Διαγνώστηκαν με τον ίδιο τύπο καρκίνου – Όλες τους κάθονταν η μία δίπλα στην άλλη στη δουλειά

Μία αρκετά περίεργη υπόθεση ερευνάται στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας

Screenshot 16 1 Αυστραλία, Καρκίνος

Μία αρκετά περίεργη αλλά και τρομακτική υπόθεση ερευνάται στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας καθώς φαίνεται πως πέντε γυναίκες που εργάζονταν μαζί στον ίδιο όροφο και συγκεκριμένα κάθονταν η μία δίπλα στην άλλη, διαγνώστηκαν με τον ίδιο τύπο καρκίνου.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ όπου δούλευαν όλες τους επιβεβαίωσε την είδηση διευκρινίζοντας πως εμφάνισαν καρκίνο του θυρεοειδούς τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια.

Τέσσερις από τις πέντε γυναίκες συμμετέχουν στην έρευνα του Υπουργείου Υγείας της πολιτείας και ο έκτος όροφος του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία τους έχει αποκλειστεί καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Περισσότεροι από 40 υπάλληλοι που εργάζονταν στον έκτο όροφο έχουν μεταφερθεί.

Μία εκ των ασθενών πιστεύει πως κρύβεται «κάτι σκοτεινό» από πίσω

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα έκτο άτομο που ανέφερε ότι πάσχει από θυρεοειδή, αλλά δεν θέλησε να συμμετάσχει στην έρευνα.

«Ανησυχώ για όλους στο κτίριο»

Η Jenny Havilah είναι ένα από τα άτομα που εργάζονταν εκεί και κατέληξε να προσβληθεί από καρκίνο του θυρεοειδούς. Πιστεύει ότι υπάρχει κάτι «σκοτεινό» πίσω από τις πέντε διαγνώσεις καρκίνου.

Η ίδια μιλώντας στο 9News Australia νωρίτερα αυτό το μήνα, επιβεβαίωσε ότι έχει πλέον αφαιρέσει τον θυρεοειδή της και περιμένει τα αποτελέσματα.

Συνέχισε λέγοντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο: «Ανησυχώ για τους συναδέλφους μου όχι μόνο στον έκτο όροφο, αλλά που εργάζονταν οπουδήποτε σε αυτό το κτίριο».

Ενώ οι υπάλληλοι έχουν μετακινηθεί από τον δυνητικά επικίνδυνο όροφο, η Ένωση Ενωμένων Υπηρεσιών (USU) ζήτησε να κλείσει εντελώς το κτίριο.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Daniel Papps δήλωσε στο 7News: «Ανησυχούμε ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο εκτεταμένο, οπότε θα περιμέναμε μια ανεξάρτητη ιατρική αξιολόγηση που αδιαμφισβήτητα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο προτού συστήσουμε στα μέλη μας να επιστρέψουν.

»Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα εργατικό δυναμικό που τα τελευταία δύο χρόνια έχει συνηθίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως… οπότε δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα σημαντικό να πούμε ότι το ίδιο το κτίριο γραφείων θα πρέπει να καθαριστεί».

Ο Papps πρόσθεσε ότι τα μέλη του προσωπικού ήταν «εξαιρετικά ανήσυχα» για την κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, η υγειονομική υπηρεσία της πολιτείας διεξάγει τη δική της ξεχωριστή επιδημιολογική έρευνα.

Πηγή: n.gr