Αγώνας δρόμου για την ανάπτυξη πολυδύναμου εμβολίου κατά της COVID19 (vid)

"Κλινικές δοκιμές για ένα πολυδύναμο εμβόλιο κατά της νόσου COVID19, πραγματοποιούνται κυρίως από τις εταιρίες Pfizer και Moderna"

1 106

Κλινικές δοκιμές για ένα πολυδύναμο εμβόλιο κατά της νόσου COVID19, πραγματοποιούνται κυρίως από τις εταιρίες Pfizer και Moderna, όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου.

Όπως ανέφερε, αυτό το εμβόλιο αναμένεται να καλύπτει μεγάλο αριθμό στελεχών της νόσου και φιλοδοξεί ότι θα είναι πετυχημένο.

Οι εταιρίες που προβαίνουν σε κλινικές δοκιμές, στοχεύουν στο να είναι μια δόση, να αναπτύσσεται μεγαλύτερος αριθμός αντισωμάτων και να διαρκεί περισσότερο από τα ήδη γνωστά εμβόλια, σημείωσε.

Όπως είπε, «αυτό το εμβόλιο έχει προχωρήσει και αναμένεται τον Μάιο ή τον Ιούνιο, να έχουμε τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές».

Θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα του εμβολίου, είπε, καθώς θα πρέπει οι εταιρείες να τα κατασκευάσουν, να αδειοδοτηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, έτσι ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι διαθέσιμο στο κοινό.

Γίνεται ένας αγώνας δρόμου σχετικά με την ανάπτυξη αυτών των εμβολίων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.