Άλμπερτ Μπουρλά: «Aυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο με τόσους πολλούς περιορισμούς»

Χαρακτήρισε το χάπι Paxlovid «game-changer», δηλαδή τον παράγοντα που αλλάζει το παιχνίδι.

albert bourla 1 Pfizer, Άλμπερ Μπουρλά

Επιστροφή στην κανονικότητα έως την Άνοιξη προβλέπει ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού που συγκλόνισε τον πλανήτη.

Ερωτηθείς από την γαλλική εφημερίδα Le Figaro εάν η παραλλαγή Όμικρον θα οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας, ο Μπουρλά παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς εάν θα γίνει κάτι τέτοιο καθώς ο ιός Covid-19 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να μεταλλάσσεται.

Πρόσθεσε ωστόσο τα εξής: «Σύντομα θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή» έως την Άνοιξη εξαιτίας των τεστ, των εμβολίων, νέων θεραπειών όπως είναι το χάπι Paxlovid της Pfizer, το οποίο εάν χορηγηθεί άμεσα μετά την μόλυνση μπορεί να αποτρέψει τη σοβαρή νόσηση.

Ο Μπουρλά, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, δήλωσε επίσης στο BFM TV ότι «αυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο με τόσους πολλούς περιορισμούς» στην κυκλοφορία των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Χαρακτήρισε το χάπι Paxlovid «game-changer», δηλαδή τον παράγοντα που αλλάζει το παιχνίδι.

Το χάπι έχει εγκριθεί ήδη για χρήση στις ΗΠΑ.

Ο Μπουρλά μίλησε στον Τύπο στο περιθώριο της ανακοίνωσης πενταετούς επένδυσης ύψους 520 εκατ. ευρώ για έρευνα και παραγωγή στη Γαλλία.

Πηγή: ΣΚΑΙ