Αναφορές για πυραύλους στην Πολωνία – Συναγερμός στο ΝΑΤΟ

Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν σε πολωνικό έδαφος, στα σύνορα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

polonia κόσμος, ΝΑΤΟ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, Ρωσία, ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε χωριό στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας από χτύπημα ρωσικού πυραύλου. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί θα είναι το πρώτο ρωσικό χτύπημα σε ΝΑΤΟΪκό έδαφος.

Τα γεγονότα σημειώνονται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος της G-20, με τους ηγέτες να ενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της χώρας Piotr Muller, ο οποίος ωστόσο δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για την αιτία της συνεδρίασης, ούτε έχει επιβεβαιώσει το ρωσικό «χτύπημα».

Σύμφωνα με το Associated Press, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, πάντως, ότι πρόκειται για σύσκεψη που αφορά σε «κατάσταση κρίσης».

Τα αίτια αυτού του συμβάντος δεν είναι γνωστά προς το παρόν δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Marcin Lebiedowicz.

Στα social media διακινούνται δύο φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης, που ωστόσο δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να επαληθευθούν.

polonia.jpg

Στα social media διακινούνται δύο φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης, που ωστόσο δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να επαληθευθούν

poland.jpg

Στα social media διακινούνται δύο φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης, που ωστόσο δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να επαληθευθούν

Η έκρηξη σημειώθηκε σε φάρμα σε αγροτική περιοχή και συγκεκριμένα σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, η Ρωσία εξαπέλυσε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων σε Κίεβο, Λβιβ, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι εάν όντως η έκρηξη στο πολωνικό χωριό οφείλεται σε ρωσικό πύραυλο ίσως αυτό να συνέβη «κατά λάθος».

Cnn