Απαλλάσσονται από την καραντίνα οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες για Ταϊλάνδη

Από πότε τίθεται σε ισχύ το μέτρο

aerodromio tailandi koronoios καραντίνα, ΤΑΙΛΑΝΔΗ, ταξίδια

Η Ταϊλάνδη θα απαλλάξει εκ νέου τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την υποχρέωση τήρησης καραντίνας από την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, με την είδηση αυτή να ξαναδίνει ελπίδες στην τουριστική βιομηχανία που δεινοπαθεί για μήνες.

Φοβούμενη εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορωνοϊού, η χώρα είχε επαναφέρει το μέτρο της υποχρεωτικής τήρησης καραντίνας στα τέλη Δεκεμβρίου. Ωστόσο μόνον μερικές χιλιάδες κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφονται επισήμως κάθε μέρα στη χώρα και η καμπύλη των θανάτων από την COVID-19 παραμένει σταθερή.

Τα στοιχεία αυτά ώθησαν τις αρχές να προχωρήσουν σε επανεκτίμηση της κατάστασης. Από την 1η Φεβρουαρίου, οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα οφείλουν πλέον να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό που έκαναν στην χώρα προέλευσης, να κάνουν ένα δεύτερο μόλις φτάσουν στη χώρα και ένα τελευταίο την πέμπτη ημέρα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κέντρου διαχείρισης της πανδημίας Ταουισίν Βισανουγιοτίν.

Τα τεστ στο έδαφος της χώρας θα πρέπει να γίνονται σε εγκεκριμένο ξενοδοχείο. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, ο επισκέπτης θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στη χώρα. “Στην περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, η κατάσταση θα επανεξεταστεί”, διευκρίνισε ο Ταουισίν Βισανουγιοτίν.

Έπειτα από περισσότερους από 18 μήνες κλεισίματος, το βασίλειο ξανάνοιξε τα σύνορά του στις αρχές Νοεμβρίου στους εμβολιασμένους τουρίστες μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ PCR. Μερικές δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες επωφελήθηκαν από την χαλάρωση αυτή των περιορισμών.

Πριν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, η χώρα ήταν μια από αυτές που δέχονταν τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο με σχεδόν 40 εκατομμύρια αφίξεις το 2019. Το υπουργείο Τουρισμού ελπίζει ότι η χώρα θα δεχθεί 5 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος.