“Απελευθερώστε τον μακελάρη του Bataclan” (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

cna t95fd2a0ae7d54a6e80acb26c2f40981b ΟΜΗΡΙΑ. ΓΑΛΛΙΑ

Η Αντιτρομοκρατική Διεύθυνση της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την έρευνα για τη σύλληψη ομήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ (Οντέ), από έναν άνδρα που δηλώνει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας “εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί”, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον φάκελο. Η χωροφυλακή διευκρίνισε πως ένας ή δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς. Λίγο νωρίτερα ένα μέλος των CRS τραυματίστηκε από πυροβολισμό στην Καρκασόν, περίπου 10 χλμ. από την Τρεμπ.

ιιιι

Ο δήμαρχος της Τρεμπ Ερίκ Μενασί δήλωσε ότι υπάρχουν δύο θύματα (όχι νεκροί) στο σουπερμάρκετ. Ο δήμαρχος της πόλης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ότι ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό στο σουπερμάρκετ, όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Δήλωσε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό LCI πως ο άνδρας εισήλθε στο κατάστημα φωνάζοντας “Αλαχού Ακμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους”. Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ σπεύδει στην περιοχή.
iiii
Όλα δείχνουν ότι “πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια”, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη Μιλούζ, αναφερόμενος στο περιστατικό με τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ.

Είπε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αρνήθηκε να δώσει τελικό απολογισμό. Είπε ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει.

Toπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν οτι αίτημα του ενόπλου, είναι η απελευθέρωση του ανθρώπου που αιματοκύλισε το Παρίσι, ενορχηστρώνοντας το Νοέμβριο του 2015 τις επιθέσεις στο γήπεδο όπου αγωνιζόταν η εθνική ομάδα της Γαλλίας, καθώς και στον πολυχώρο διασκέδασης ‘Μπατακλάν’.

 

Πηγή