BioNTech: Σε 6 εβδομάδες μπορεί να δημιουργήσει εμβόλιο κατά μεταλλαγμένου ιού

Η BioNTech λέει ότι σε έξι εβδομάδες θα μπορεί να δημιουργήσει εμβόλιο κατά του μεταλλαγμένου ιού

648faa68dcee4b1670608b8f11f651b1 BioNTech, Coronavirus, Εμβόλιο κατα covid-19

Η γερμανική εταιρεία εμβολίων BioNTech ανέφερε την Τρίτη ότι μπορεί εντός έξι εβδομάδων να παραγάγει εμβόλιο που να αντιμετωπίζει και την νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin, ξεκαθάρισε ότι «μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν το εμβόλιο μας προστατεύει από το νέο στέλεχος του ιού, ωστόσο αν χρειαστεί και δεν είναι επαρκές, τότε η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία μπορεί να έχει έτοιμο ένα εμβόλιο μέσα σε έξι εβδομάδες».

Ο Sahin ωστόσο πιστεύει ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό, αλλά όπως πρόσθεσε «θα το ξέρουμε σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα όταν θα λάβουμε τα νέα δεδομένα».

«Η πιθανότητα να λειτουργεί το εμβόλιο μας… είναι σχετικά υψηλή», κατέληξε ο CEO της BioNTech.

Το εμβόλιο της BioNTech, που αναπτύχθηκε μαζί με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 45 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, αναμένεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συγκαλέσει συνάντηση των μελών του για να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του νέου στελέχους του ιού.

Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Γερμανία είπε ότι δεν είμαστε ακόμα σε θέση να έχουμε επαρκή εικόνα για το νέο στέλεχος του ιού στη Βρετανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ