Χωρίς θεατές οι αγώνες στην κινεζική Super League

«Η απόφαση αυτή λαμβάνεται ενόψει της τρέχουσας κατάστασης πρόληψης και ελέγχου της Covid-19 με σκοπό την προστασία της υγείας του κοινού»

72f09a857547667d8c411e3f77de75ac 28 corona virus, Super League, Κίνα

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες κινεζικής Super League, θα διεξάγονται χωρίς θεατές, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, δύο μήνες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν από τις 4 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, στο Πεκίνο.

Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται οι όλοι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι το τέλος της σεζόν, στις αρχές Ιανουαρίου και πως «η απόφαση αυτή λαμβάνεται ενόψει της τρέχουσας κατάστασης πρόληψης και ελέγχου της Covid-19 με σκοπό την προστασία της υγείας του κοινού».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του κινεζικού πρωταθλήματος, τα δεδομένα θα επανεξετασθούν αργότερα, προκειμένου να αποφασισθεί εάν θα ανοίξουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους.

Για λόγους υγείας, οι 16 ομάδες του πρωταθλήματος χωρίζονται σε δύο ομίλους και αγωνίζονται μόνο σε δύο μέρη και συγκεκριμένα στο λιμάνι της πόλης Νταλιάν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και στην πόλη Σουζού, κοντά στην Σαγκάη, στην ανατολική Κίνα.