Commander, το νέο μέλος της οικογένειας του Τζο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος αποκτά… νέο «ένοικο». Όχι, δεν φεύγει από την προεδρία ο Τζο Μπάιντεν.

161c029194258a 39 ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Ο Τζο Μπάιντεν μένει και θα έχει μαζί του πλέον στον Λευκό Οίκο και τον Commander, το νέο σκυλάκι της προεδρικής οικογένειας των ΗΠΑ.

«Καλωσήλθες στον Λευκό Οίκο, Commander»: Με αυτές τις λέξεις τον υποδέχτηκε (μέσω twitter) ο πρόεδρος των ΗΠΑ το νέο κουτάβι του.

Η φωτογραφία που ανέβασε δείχνει τον Commander να καλπάζει με ένα μπαλάκι του τένις στο στόμα στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Δεν έμεινε βέβαια στη φωτογραφία ο Τζο Μπάιντεν. Οι υπηρεσίες του προέδρου των ΗΠΑ ανέβασαν και βίντεο που παρουσιάζει στο κοινό τον «νέο μικρό της οικογένειας Μπάιντεν». Το κουτάβι πλησιάζει τον πρόεδρο κι αυτός τον χαϊδεύει λέγοντας «γεια σου φιλαράκο μου».

Στα πλάνα ο Τζο Μπάιντεν εικονίζεται επίσης να πετάει το μπαλάκι του τένις, καθώς και να μπαίνει στο κτίριο της προεδρίας κρατώντας το λουρί του κουταβιού, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Τζιλ.

Το όνομα Commander μάλλον επιπλέχθηκε γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι Commander in chief, δηλαδή αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ως εκ του αξιώματός του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει τη δημοτικότητά του να βρίσκεται στο ναδίρ καθώς είναι αντιμέτωπος με πολιτικά οδοφράγματα στον λόφο του Καπιτωλίου και την αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι υπηρεσίες του δεν έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις για τον Commander.

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν μετακόμισαν στον Λευκό Οίκο με τα δύο τους σκυλιά, γερμανικούς ποιμενικούς. Ανακοίνωσαν τον Ιούνιο μέσω Twitter τον θάνατο του μεγαλύτερου, του Champ, στα 13 του χρόνια.

Ο νεότερος, ο Major, είναι ο πρώτος προεδρικός σκύλος που διασώθηκε από καταφύγιο.

Όμως ο Major, που δάγκωσε δύο εργαζόμενους στην προεδρία μέσα σε μερικές εβδομάδες, στάλθηκε πίσω στην πολιτεία Ντέλαγουερ, στο οικογενειακό σπίτι των Μπάιντεν, κυρίως για να περάσει εκπαίδευση.

Την άνοιξη λεγόταν πως το προεδρικό ζευγάρι θα αποκτούσε γάτα, αλλά αυτό το σχέδιο δεν προχώρησε μέχρι τώρα.