Δάσκαλοι φόρεσαν φούστες για να στηρίξουν μαθητή που υπέστη ομοφοβικό bullying (pics)

Το κίνημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» ξεκίνησε τον Νοέμβριο από τον δάσκαλο Μαθηματικών Χοσέ Πίνας

kathgitis 696x418 1 Δάσκαλοι, φούστες

Με το σύνθημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο», Ισπανοί δάσκαλοι έστειλαν μήνυμα κατά της ομοφοβίας και του ρατσισμού σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και ειδικά των μαθητών.

Όταν οι δάσκαλοι σε σχολεία της Ισπανίας διαπίστωσαν ότι μαθητές τους δέχονται πειθαρχικές ποινές επειδή εμφανίζονται φορώντας φούστες ή δέχονται bullying με ομοφοβικές προσβολές, επειδή φορούν μπλουζάκια με χαρακτήρα anime, αποφάσισαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.

Το κίνημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» (#LaRopaNoTieneGenero) ξεκίνησε τον Νοέμβριο από τον δάσκαλο Μαθηματικών Χοσέ Πίνας, όταν ένας από τους μαθητές του αποβλήθηκε και αναγκάστηκε να δει ψυχολόγο, καθώς φόρεσε φούστα στο σχολείο.

Μπορεί να πέρασαν μήνες, ωστόσο η κίνηση του δασκάλου ήρθε ξανά στο προσκήνιο, καθώς ο Μανουέλ Ορτέγκα και ο Μπόρχα Βελάσκεζ πέταξαν τα παντελόνια και φόρεσαν φούστες. Η πράξη τους δεν ήταν διόλου τυχαία, καθώς είδαν έναν μαθητή τους να δέχεται bullying. Ο Ορτέγκα δήλωσε ότι «τρομοκρατήθηκε» από τα ανελέητα πειράγματα, τα οποία τον ώθησαν να συνεργαστεί με τον Βελάσκεζ για να προωθήσουν την ανοχή, φορώντας φούστες.

«Ένα σχολείο που εκπαιδεύει με σεβασμό, διαφορετικότητα, μεικτή εκπαίδευση και ανοχή. Ντύσου όπως θες! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender». Όπως δήλωσαν οι δάσκαλοι στην «El Pais», από τότε που εμφανίστηκαν με φούστες, είδαν μια αξιοσημείωτη θετική αλλαγή στη συμπεριφορά των μαθητών τους.