Δολοφονία Φλόιντ: Η πρώτη φωτογραφία του αστυνομικού Σόβιν από τη φυλακή

Με την πορτοκαλί στολή της φυλακής στο Σωφρονιστικό Τμήμα της Μινεσότα

Δολοφονία Φλόιντ: Η πρώτη φωτογραφία του αστυνομικού Σόβιν από τη φυλακή

Την πρώτη φωτογραφία του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν με την πορτοκαλί στολή της φυλακής έδωσε στη δημοσιότητα το Σωφρονιστικό Τμήμα της Μινεσότα.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο, ο Σόβιν μεταφέρθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Μινεσότα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Mirror», ο Σόβιν θα βρίσκεται στη μονάδα επιτήρησης για αυτοκτονία.

Το Σωφρονιστικό Τμήμα της Μινεσότα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του Ντέρεκ Σόβιν μετά τη φυλάκισή του αφού ξύπνησε το πρωί, μετά την πρώτη του νύχτα στις φυλακές MCF-«Oak Park Heights».

Ο 45χρονος λευκός πρώην αστυνομικός φορά την πορτοκαλί στολή δείχνοντας κουρασμένος με πρησμένα μάτια και ανακατεμένα μαλλιά.

Στη φυλακή όπου κρατείται ο Σόβιν, κανείς δεν έχει αποδράσει ποτέ, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το σωφρονιστικό ίδρυμα βρίσκεται 25 μίλια από τη Μινεάπολη, κοντά στα σύνορα με το Ουισκόνσιν ενώ εκεί κρατούνται περίπου 500 άτομα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την πολιτεία.

Ο Ντέρεκ Σόβιν επιτηρείται από φρουρούς για την ασφάλειά του, όχι μόνο για τον κίνδυνο αυτοκτονίας αλλά και από άλλους έγκλειστους με βίαιο ποινικό μητρώο, όπως αναφέρει το επίμαχο.

Το δικαστήριο της Μινεάπολης τον έκρινε ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες που δικαζόταν:για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία.