Δολοφονήθηκε η Μέριλιν; Ανατρεπτικά στοιχεία στο φως από το αρχείο JFK

nea stoixeia sok gia to thanato tis merilin monroe 7

  Μια επιστολή που βρέθηκε ανάμεσα στα αναρίθμητα ανέκδοτα έγγραφα και αρχεία για τη δολοφονία του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι «καίει» έναν άλλον Κένεντι , τον αδελφό του JFK, Ρόμπερτ, ο οποίος φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή δολοφονίας της Μέριλιν Μονρόε.

  Το έγγραφο προειδοποιεί τον Μπόμπι Κένεντι ότι φέρεται ως ο δολοφόνος της Μονρόε σε βιβλίο που εκδόθηκε το 1964 και που υπέγραφε ο Frank A. Capell. Στο έγγραφο τονίζεται ότι ο συγγραφέας πρέπει να παρακολουθείται νυχθημερόν από τις μυστικές υπηρείσες της χώρας καθώς απειλούσε την πρώτη οικογένεια της Ουάσινγκτον. Η επιστολή με ημερομηνία αποστολής την 14η Ιουλίου 1964 υπογραμμίζει τον κίνδυνο για τον Μπόμπ Κένεντι.

  Η επιστολή αποκαλύπτει τους ισχυρισμούς του συγγραφέα ότι «η Μονρόε πίστευε πραγματικά ότι ο Μπόμπι Κένεντι θα πραγματοποιούσε την υπόσχεσή του να την κάνει την επόμενη σύζυγό του μετά το διαζύγιο που πάντα καθυστερούσε…

Στην επιστολή αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το βιβλίο «φωτογραφίζει» τον Μπόμπι Κένεντι ως δολοφόνο της Μονρόε με τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ να έχει υπογράψει συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της σταρ και ερωμένης του.

΄Όταν εκείνος δεν χώρισε τη γυναίκα του – όπως και είχε υποσχεθεί στη Μονρόε – η Μέριλιν τον απείλησε με αποκαλύψεις που θα του κατέστρεφαν την υπόληψη και την πολιτική του καριέρα. Τότε ο Κένεντι αποφάσισε να δώσει την εντολή εκτέλεσης της. Αν και το βιβλίο εκδόθηκε το 1964 το κοινό αδιαφόρησε για τους ισχυρισμούς του Capell.

Σημειώνεται ότι η Μέριλιν είχε ερωτική σχέση και με τους δυο αδερφούς Κένεντι, JFK και Μπομπ.

 

Πηγή: TheToc