Δρ.Μιχάλης Βωνιάτης: «Αν λαμβάνονταν μέτρα σε χώρους διασκέδασης και κλείναμε νωρίτερα..»

Τις τελευταίες μέρες οι νοσηλείες ξεπέρασαν τις 100 την ώρα που καταγράφεται και προοδευτική αύξηση στο ποσοστό θετικότητας.

Αντίγραφο του Main Image x2 27 επιδημιολόγος, μέτρα

Σταδιακή αύξηση καταγράφουν οι νοσηλείες συνανθρώπων μας με COVID19. Τις τελευταίες μέρες οι νοσηλείες ξεπέρασαν τις 100 την ώρα που καταγράφεται και προοδευτική αύξηση στο ποσοστό θετικότητας.

Η Συμβουλευτική Επιδημιολογική Επιτροπή μελετά το ζήτημα της αλλαγής των πρωτοκόλλων για τους εμβολιασμένους. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται προς το παρόν να μελετούν επιπλέον γενικά μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων ή τουλάχιστον δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους.

Την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μετάλλαξη Ο στην Κύπρο κυρίαρχη είναι η μετάλλαξη Δ. Σε παρέμβασή του στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της 10ης Δεκεμβρίου ο δρ. Μιχάλης Βωνιάτης είπε μεταξύ άλλων ότι αν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα είτε σε χώρους διασκέδασης είτε στην κυκλοφορία τότε ίσως να μην εξαπλωνόταν τόσο πολύ το θέμα. Έφερε ως παράδειγμα άλλες ευρωπαικές χώρες που επέβαλαν μέτρα περιορισμού και είπε ότι αν γινόταν και στην Κύπρο αυτό τότε ίσως να μην είχαμε αυτή την εκτόξευση κρουσμάτων από τα 200 στα 600.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα σχολεία ίσως να στοχοποιήθηκαν άδικα αφού ναι μεν καταγράφονται κρούσματα εκεί αλλά εκεί είναι ένας ελεγχόμενος χώρος σε αντίθεση με τους χώρους εργασίας. Παρατήρησε ακόμη ότι παρόλο που υπάρχουν τα πρωτόκολλα εντούτοις δεν τηρούνται από όλους με αποτέλεσμα να έχουμε καθημερινά αλυσίδες κρουσμάτων.

sigmalive.com