Δυσκολίες Τουρκίας στη Συρία: Πλιάτσικο, ναρκωτικά & κατρακύλα τουρκικής λίρας

Οι επιπλοκές από την νομισματική αβεβαιότητα και ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο λαφύρων και ναρκωτικών και οι εγκληματικές δραστηριότητες

EE58F40C D9DF 43C3 98B4 B10B588A0C56 επιπλοκές, Ναρκωτικά, Συρία, Τουρκία, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

Οι αντιπαλότητες και οι έριδες μεταξύ των ένοπλων ομάδων που πόλεμούν τον Άσσαντ και στηρίζονται από την Τουρκία απειλούν την στρατηγική της στη Συρία. Οι επιπλοκές από την νομισματική αβεβαιότητα και ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο λαφύρων και ναρκωτικών και οι εγκληματικές δραστηριότητες.

Με την οικονομία της Τουρκίας να βρίσκεται σε συνεχή αναταραχή, τίθεται το ερώτημα εάν η Άγκυρα μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο στις περιοχές που βρίσκονται κάτω από την συριακή αντιπολίτευση, εκεί που η τουρκική λίρα είναι πλέον το ντε φάκτο νόμισμα.

Ο ανταγωνισμός για τα έσοδα, και το έγκλημα που πάει πακέτο, έχουν εκ νέου κλιμακωθεί στο Αφρίν παρά τις διαβεβαιώσεις των τουρκικών αρχών ότι δεν θα υπήρχε ανοχή για λεηλασία και πλιάτσικο. Ο Mohammed Jassem, ηγέτης της Ταξιαρχίας Sultan Suleiman Shah με την οποία η Άγκυρα συνεργάστηκε στενά για τη μεταφορά πολιτοφυλακών στη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κατηγορείται εδώ και καιρό για εκβιασμό, δολοφονίες, απαγωγές, βασανιστήρια, λεηλασίες, κλοπές, ναρκωτικά και λαθρεμπόριο όπλων.

https://twitter.com/simerini_news/status/1475773160263979009?s=20